A pénzéhsége miatt szenved a Williams, véli Felipe Massa

Forma-1, Felipe Massa, Williams Martini Racing, Azeri Nagydíj
MASSA Felipe (bra) Williams f1 Mercedes FW40, ambiance portrait during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from June 22 to 25 in Baku - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A grove-i gárda korábbi versenyzője szerint a Williams a két fizetős pilóta tapasztalatlansága miatt csúszott a rajtrács végére. Massa ugyanakkor örül a Ferrari sikereinek.

A valaha szebb napokat látott Williams minden téren szenved 2018-ban. Hiába irányítja a fejlesztéseket a Mercedestől érkezett Paddy Lowe, az autó kiszámíthatatlanul viselkedik a kanyarokban, a két fiatal (fizetős) pilóta, Lance Stroll és Szergej Szirotkin pedig nem tudja úgy segíteni a mérnökök munkáját, ahogy egy tapasztalt versenyző tudná.

Stroll eddig mindhárom futamon a 14. helyen ért célba, míg az orosz legjobb eredménye két 15. hely a Bahreini és a Kínai Nagydíjról. Tavaly, Felipe Massa vezetésével a Williams még rendszeresen bejutott a kvalifikáción a Q3-ba, sőt a brazil olykor a dobogós helyekért is versenyben volt. A 2017 végén visszavonult pilóta, aki jelenleg az FIA gokartszakágát vezeti, sajnálattal figyeli volt csapata vesszőfutását.

Massa tavalyi Q3-as szereplései jelenleg vágyálomnak számítanak a Williamsnél Forrás: DPPI/Florent Gooden

– fejtette ki Massa az Autosportnak a Forma-E római futama alkalmából. – De ez nem elég ahhoz, hogy versenyképesek legyenek a bajnokságban."

„Elmondhatom, hogy emelt fejjel távoztam [a Williamstől]. Grove-ban mindenkivel jó viszonyban maradtam és remélem, hamarosan vidámabb napok jönnek számukra. De meg kell jegyeznem, örülök, hogy [a visszavonulás mellett] döntöttem tavaly. A megfelelő időpontot választottam, élvezem az életet. Remélem, a Williams is visszatér!"

A Williams idei szenvedését az autó hiányosságai mellett Stroll és Szirotkin tapasztalatlansága okozza Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Rajongóként örül a Ferrari erős kezdésének

Massa 2008-ban a Ferrarival szerzett világbajnoki 2. helyet, így az olasz istálló szereplését is figyelemmel kíséri.

„Nem számítottam rá [hogy a Ferrari két győzelemmel kezdi az idényt]. Azt gondoltam, hogy a Mercedes utcahosszal megelőzi őket, és a Red Bull is megszorongatja a Ferrarit.

– mondta a brazil.

Massa a ferraris éveiben, 2007-ben és a 2008-ban volt a versenyzői karrierje csúcsán Forrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Carmen Jaspersen

„Örülök, hogy a Ferrari ilyen jól kezdett. Az elmúlt két évben számos változtatást hajtottak végre Maranellóban, és sokan azt hitték, ez visszaveti majd [a csapatot]. De bebizonyították, hogy ez a [szakember]gárda remekül tud együtt dolgozni. Ez

boldoggá tesz, hiszen mindig is Ferrari-rajongó voltam"

– árulta el Felipe Massa.