Társoldalunk:

Alonso: A Vettel elleni csata nem volt fair

2018.04.15. 13:52

A kétszeres világbajnoknak nem jött jól a Safety Car a Kínai Nagydíjon, de így is profitált Sebastian Vettel problémáiból. Úgy véli, a McLarennek javulnia kell.

Ismét a pontszerzők között rangsorolták Fernando Alonsót, így a Kínai Nagydíj után a McLaren továbbra is a 4. helyezett a konstruktőri világbajnokságban. Ettől függetlenül a kétszeres világbajnok nem volt maradéktalanul elégedett a hétvégi szereplésükkel, mert a gyenge időmérős eredmény után csak szerencsével ért oda a 7. helyre Sanghajban.

Alonso újabb küzdelmes futamot teljesített - Galéria!Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hz

„Vasárnaponként úgy tűnik, jobban szerepelünk, ami jó hír, mert ekkor osztják a pontokat – nyilatkozta. – Jól levezényeltük a versenyt, a rajtnál még a 13. helyen álltunk, az első kör végén már a 11-ek voltunk. A Safety Car nem igazán jött jól nekünk, mert egykiállásos stratégián voltunk, és pont előtte váltottunk új abroncsokra, amikkel végig akartunk érni. 

A Safety Car viszont mindenki másnak is lehetőséget adott a boxkiállásra.”

Alonso valóban nagyon későn, Marcus Ericssonnal egyszerre, a 29. körben cserélte le a lágy abroncsait közepes keverékű gumikra. Előtte és utána is csatákban vett részt, Romain Grosjean, majd Sebastian Vettel ellen. A Ferrari pilótáját keményen kiszorította a pályáról a 2-es kanyarban, Vettel panaszkodott is miatta, de a sportfelügyelők nem intézkedtek az ügyben.   

Alonso kiszorította a tőle balra haladó Vettelt a pályáról

„Nem volt igazán fair csata, mert úgy tűnik, Sebastian autója sérült volt és küszködött a kanyarokban – mondta Alonso. – Utolértem, láttam, hogy nyitva van az ajtó és ráhajtottam. A 7. hely remek eredmény a csapatnak egy nehéz hétvége után, de nem kérdés, hogy javulnunk kell. A tempónk az egész hétvégén nem volt rendben, a futamon sem voltunk elég gyorsak.”

Vettel a leintés után megerősítette Alonso sejtését.

„Bizonyos szempontból szerencsés vagyok, hogy egyáltalán végig értem – összegzett Vettel. – Egy ilyen ütközés után ott ki is eshettem volna. Szerencsém volt, hogy az autó továbbra is működött. A padlólemez nyilvánvalóan megsérült és a balansznak is annyi volt. Az autó már nem viselkedett ugyanúgy, nagyon alulkormányzott volt.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK