Gasly beszólt Alonsónak, de csak tréfának szánta

Forma-1, Bahreini Nagydíj, Pierre Gasly, Toro Rosso, Szahír 2018
BAHRAIN, BAHRAIN - APRIL 07: Pierre Gasly of Scuderia Toro Rosso and France celebrates finishing 6th after qualifying for the Bahrain Formula One Grand Prix at Bahrain International Circuit on April 7, 2018 in Bahrain, Bahrain. (Photo by Peter Fox/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1V9TBZ6EW1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Honda munkáját szerette volna elismerni a Bahreini GP után tett megjegyzésével Pierre Gasly. A Toro Rosso pilótája Fernando Alonso szavait idézte, amiért kapott is a spanyol rajongóktól.

Bahreinben megszerzett 4. helye után Pierre Gasly nem győzött hálálkodni csapatának, illetve motorpartnerüknek, a Hondának. „Ez hihetetlen, fantasztikus!" – mondta a Toro Rosso pilótája a rádióban, majd hozzátette:

„Most már versenyezhetünk." Fernando Alonso ugyanezeket a szavakat használta két héttel korábban, Ausztráliában,

amikor ötödikként intették le az immár Renault-motorral meghajtott McLarenjét.

A Toro Rosso szerelői Gaslyt ünnepelték, a francia a csapatát és a Hondát dicsérte a bahreini 4. hely után Forrás: Red Bull/Peter Fox/Getty Images

Gasly beszólása a Kínai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján is téma volt, a fiatal francia mosolyogva adott rá magyarázatot.

Három nehéz évet töltöttek a McLarennel, ezek után fantasztikus érzés volt megszerezni a 4. helyet a második közös versenyünkön. Ezzel szerettem volna elismerni [a Hondát], mert nagyon keményen dolgoztak" – jelentette ki Gasly.

A korábbi GP2-es bajnok azt is elárulta, hogy a bahreini futam után kapott hideget-meleget a közösségi médiában a spanyol rajongóktól.

az üzenetem inkább a Hondának szólt, mert tényleg megérdemelték" – magyarázta Gasly.

Gasly szerint a sanghaji pálya nem kedvez annyira a Toro Rossónak, mint a szahíri, de erős hétvégére számít Forrás: Red Bull/Lars Baron/Getty Images

A Toro Rosso az autón, a Honda a turbón és az energia-visszanyerő rendszerben hajtott végre változtatásokat a Bahreini GP előtt, ami sokat javított az STR13 tempóján. A Sanghajban található

két nagyon hosszú egyenes miatt a Toro Rosso-Honda hátrányba kerülhet a kevésbé hatékony ERS miatt,

de Gasly így is a középmezőnybe várja a csapatot.

„A pálya nyomvonala nem tartozik a kedvenceink közé, de a középső szektor díjazza, ha egy autó stabil. Nem gondolom, hogy olyan erősek leszünk, mint Bahreinben, de így is a középmezőnybe várom magunkat" – bizakodik a francia.