Vágólapra másolva!
Két pontot szerzett a Saubernak Marcus Ericsson Bahreinben, ezzel a svájciak a konstruktőr-vb utolsó helyére taszították a Williamst. Csapattársa szerint a svédet alulértékelik, sokkal gyorsabb, mint eddig gondolta.

Miközben az F1-es szakemberek és rajongók többsége az ígéretes újonc, Charles Leclerc fejlődésére figyelt, Marcus Ericsson ellopta a show-t Bahreinben. A Sauber svéd pilótája egykiállásos taktikával a 9. helyen ért célba Bahreinben, így két és fél év szünet után ismét pontokat szerzett. Ericsson ráadásul Ausztráliában és Bahreinben is megverte ünnepelt csapattársát az időmérő edzésen.

– állt ki Leclerc a svéd mellett a Bahreini GP után.

Ericsson a 2015-ös Olasz Nagydíj, azaz két és fél év kihagyás után szerzett újra pontokat Forrás: Sauber F1/Glenn Dunbar/LAT/Sutton Images

"Melbourne után Bahreinben is nagyon gyors volt, ez megnehezíti a dolgomat. De sokat tanulhatok tőle, ami jó dolog, remélem, így marad!" – tette hozzá az újonc.

Ericsson nagyon komolyan vette a téli felkészülést. Februárban Spanyolországba ment edzőtáborba a személyi edzőjével, ahol

a rendszeres sportolásnak és személyre szabott diétájának köszönhetően 5 kilót fogyott.

Miután az Alfa Romeo Sauber mérnökei a C37-es súlyából is lefaragtak 5-8 kilogrammot, Ericsson végre nincs súlyhátrányban Leclerc-hez, illetve a riválisokhoz képest.

– mondta a svéd az Autosportnak.

A Sauber svéd pilótája 5 kilót fogyott a szezon előtt, először nincs hátrányban a csapattársához képest Forrás: Sauber F1/Mark Sutton/Sutton Images

„Egész pályafutásom alatt hátrányban voltam a súlyom miatt a csapattársaimhoz képest. Nehéz ezzel mit kezdeni, mert hiába mondod, az emberek [csapatvezetők] nem igazán veszik figyelembe."

„Charles az eddigi legerősebb csapattársam, szélvészgyors, de úgy érzem, [az idén] én is sokat fejlődtem. Számomra most jött el a lehetőség, hogy megmutassam, mit tudok, és hogy mennyit léptem előre az elmúlt években versenyzőként" – tette hozzá a 27 éves svéd.

Szinte érzem, hogy leesett a súly a vállamról – annak ellenére tudtunk pontot szerezni, hogy az autó [saját erejéből] erre még nem lenne képes."

Charles Leclerc már látja, milyen gyors csapattársat kapott Ericsson személyében Forrás: Sauber F1/Mark Sutton/Sutton Images

Leclerc a futam elején elfékezte az első gumikat, majd kiállt a boxba. Ericssonhoz hasonlóan ő is egyetlen kiállással szeretett volna végigmenni a versenyen, de nála a közepes gumik hamar elkoptak, és egy újabb boxkiállást követően a 12. helyen intették le.

„[A mérnökeim] látták, hogy én is egy [box]kiállásra hajtok, megpróbáltuk, de nem jött össze. Súlyos árat fizettem, a csapattársam ugyanis pontot tudott szerezni" – értékelte a versenyét Charles Leclerc.