Vágólapra másolva!
Max Verstappen számára a gumifalban végződött a bahreini időmérő edzés, a Q1-ben elkövetett hibája miatt csak az utolsó rajtkockák egyikéből rajtolhat. Pedig a versenyszimulációja alapján a futamon megkergethette volna a Ferrarit és a Mercedest.

A Red Bull eddigi tempója alapján Max Verstappen akár az edzéselsőségért is csatázhatott volna a Ferrarikkal és a Mercedesekkel. Ehelyett

egy elrontott gázadás miatt a gumifalba fúrta az RB14 orrát, és a kvalifikáció első kiesője lett.

Öt és fél perc volt hátra az időmérő edzés első szakaszából, a holland épp megfutotta a(z akkor) harmadik legjobb időt, amikor végzetes hibát vétett. Túl hamar lépett a gázra a 2-es kanyarból kigyorsítva, a Red Bull fara megindult, és a holland nem tudta elkerülni, hogy a szemközti gumikordonnak csússzon.

Verstappent pénteken elektromos hiba hátráltatta, az időmérőn pedig ő hibázott Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

„Megnéztem a [telemetriai] adatokat, hirtelen 150 lóerős löketet kapott [a motor], ami azért furcsa, mert az a szakasz nem padlógázas, csak simogatjuk ott a gázpedált.

- mondta a holland. „Ha belegondolunk, 150 lóerő elég sok, amikor az ember a határon autózik. De holnap már minden rendben lesz, az ötödik hellyel elégedett lennék. Nem bánnám, ha a Safety Car is besegítene egy kicsit."

Ricciardo - Hamilton visszasorolásának köszönhetően - a 4. helyről várhatja a rajtot Forrás: Red Bull Content Pool

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner sajnálja az elszalasztott lehetőséget, de azt mondta a Sky Sportsnak, hogy az autó sérülései nem komolyak.

„[Verstappen] épp megkezdett egy újabb kört, hogy adatokat gyűjtsünk a motor optimális beállításához, amikor megindult a kocsi hátulja.

de holnapra összeszedi magát, és keményen fog versenyezni" – jelentette ki Horner.

Hornerre (balra) és a Red Bull versenymérnökeire nehéz nap vár vasárnap, hogy stratégiailag előre segítsék Verstappent Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

Daniel Ricciardo - az előtte végzett Hamilton öt rajthelyes hátrasorolása miatt - a 4. helyről vághat neki vasárnap az 57 körös futamnak. "Szorosabb volt a mezőny, mint vártuk, mindössze négy tizeddel maradtunk le a pole-ról. Ez bíztató, ugyanakkor frusztráló is, mert utolsó lettem az élbolyban" - értékelt az ausztrál.

A close shave for Kimi and Max . #F1 #Formula1 #BahrainGP #Verstappen #MV33 #Raikkonen #Kimi7 @scuderiaferrari @redbullracing

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés,

A Red Bull pénteken nagy hangsúlyt fektetett a verseny-szimulációra, ami fokozza Ricciardo optimizmusát. "A versenytempónk [pénteken] nem tűnt rossznak, de az autó akkor még nem volt olyan jó, mint most, úgyhogy annál is jobban teljesíthetünk.

Remélem, támadhatom a Ferrarikat, elérhető távolságban vannak."