Látványosabb lehet a Bahreini GP az új DRS-zóna miatt

F1, Forma-1, Bahreini Nagydíj, Hamilton, Ricciardo, előzés, 2017
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP, RICCIARDO Daniel (aus) Red Bull Tag Heuer RB13 action during 2017 Formula 1 FIA world championship, Bahrain Grand Prix, at Sakhir from April 13 to 16 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Az FIA meghosszabbította a szahíri célegyenes DRS-zónáját, ami az előzetes kalkulációk szerint sokkal több előzéshez vezethet a hétvégén, mint az ausztráliai idénynyitón.

Száz méter nem tűnik soknak, de a Forma-1-ben ennyi is elég lehet, hogy egy elszánt pilóta előzési pozícióba kerüljön. A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) ennyivel hosszabbította meg a célegyenesben található DRS-zónát a Bahreini Nagydíj előtt, amitől a szakemberek az előzések számának látványos emelkedését várják.

Szahírban négy hosszú egyenes található, amelyek végén gyakoriak a kifékezéses előzések. Tavaly már csak emiatt is sok (összesen 33) helycserét láthattunk a versenyen.

A célegyenes DRS-zónájának meghosszabbítása miatt a korábbi 1,1-ről 0,8 másodpercre csökken az a különbség, aminél a szélárnyékot kihasználva előzni lehet,

méghozzá a siker reményében.

Ilyen kerék-kerék elleni csaták elősegítését célozza a DRS-zóna meghosszabbítása Bahreinben Forrás: DPPI/Florent Gooden

A Mercedes mérnökei már most a helycserék számának emelkedésére számítanak.

Ha ehhez a motor erejét, az elektromos rásegítést és a szélárnyékot is hozzáadjuk, az jelentősen növeli az előzések esélyét" – derítette ki az Auto, Motor und Sport.

Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting hasonló változtatást eszközölt a tavalyi Spanyol Nagydíj előtt is. Akkor 18 előzést láthattunk, nagyrészt a barcelonai pálya célegyenesében kijelölt DRS-zóna meghosszabbításának köszönhetően.