Vágólapra másolva!
A Red Bull idén is elhozza az egyik F1-es pilótáját Budapestre. Fiatal tehetségük, a háromszoros futamgyőztes Max Verstappen parádézik a Nagy Futamon, május 1-jén.

Idén sem marad el az F1-es bemutató a budapesti Nagy Futamon. A 2013 óta minden május 1-jén zajló parádé leghíresebb vendége idén a Red Bull háromszoros futamgyőztese, Max Verstappen lesz. Ennek apropóján összeszedtük a holland pilóta emlékezetes vendégszerepléseit.

2014. szeptember 1. – Rotterdam

Verstappen első nyilvános szereplése egy F1-es autó volánja mögött szinte hazai pályán, Rotterdamban történt még 2014-ben. Az ifjú sportolót akkor még túl fiatalnak tartották a Forma-1-hez és az utcai bemutató alkalmával nem is cáfolt rá a bírálóira: gumiégetés közben beszorult a korlát mellé, s miután kitolták, egy nagy gázfröccsel a szemközti korlátnak csapódott, letörve az autója első szárnyát.

2016. január 24. – Kitzbühel

A 2016-os szezon előtt Verstappen újabb emlékezetes programban vett részt, ezúttal viszont már jól mentek a dolgok. Pedig, a Red Bull nem könnyű feladat elé állította pilótáját, a híres, 1712 méter magasan fekvő Hahnenkamm sípályáján kellett terelgetnie az autóját.

2017. május 21. – Zandvoort

Ismét hazai pályán lépett fel – még mindig versenyen kívül – és körrekordot ért el a zandvoorti pályán, ami 1985-ig az F1-es Holland Nagydíjat is megrendezte, de azóta a száguldó cirkusz hivatalosan nem tért vissza a pályára. A rendhagyó kör 1:19.511 alatt ért véget, ezzel Luca Badoer, Ferrari F2001-essel futott körét múlta felül.

2017. július 18. – London

A mezőny többi tagjához hasonlóan Verstappen is részt vett a Liberty Media által Londonba szervezett utcai parádén. Hiába mondták el a pilótáknak, hogy csak szépen vonuljanak fel, Sebastian Vettel és a holland pilóta nem bírta ki gumiégetés nélkül.

2017. november 3. – Las Vegas

A tavalyi szezon vége felé Verstappen bevette Las Vegas utcáit is a SEMA Show apropóján. Míg a csarnokokban szebbnél szebb tuningautók sorakoztak, a Red Bull pilótája a környező flaszteren szórakoztatta a közönséget.

2018. május 1. – Budapest

Felsorolni is nehéz lenne, hogy a Red Bull hány pilótát csatasorba állított már a különböző utcai bemutatókon, Magyarországon. Vitantonio Liuzzitól kezdve David Coulthardon, Sebastian Vettelen, Danyiil Kvjaton és Daniel Ricciardón át sokan vezethették már a Red Bullokat Budapesten, Szegeden vagy Siófokon, 2013 óta a Hungaroring által szervezett Nagy Futamon. Ezúttal Verstappen kerül sorra.