A Mercedes nem aggódik Hamilton motorja miatt

Forma-1, Ausztrál Nagydíj, Sebastian Vettel, Ferrari, Lewis Hamilton, Mercedes, szurkolók
Ferrari's German driver Sebastian Vettel (R) leads Mercedes' British driver Lewis Hamilton during the Formula One Australian Grand Prix in Melbourne on March 25, 2018. / AFP PHOTO / Paul Crock / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
A csapat nem tart attól, hogy Sebastian Vettel üldözése közben visszafordíthatatlanul károsította volna Hamilton motorját a megfelelő hűtés hiánya.

Onnantól, hogy Lewis Hamilton egy rosszul betáplált adat miatt visszaesett Sebastian Vettel mögé az Ausztrál Nagydíjon a virtuális Safety Car idején, a brit az erősebb arzenál ellenére hiába hajkurászta a németet, nem tudta elvenni tőle a győzelmet.

A futam második felét végig a Ferrari szélárnyékában töltötte, ami nagyobb hátrányt, mint segítséget jelentett, mivel akkora előnye nem volt, hogy épkézláb támadást indítson, a motorja viszont nem kapott kellő hűtést.

Hamilton nem tudta megelőzni Vettelt, és hibába kergetni sem Forrás: AFP/Paul Crock

Úgy döntött, hét plusz pontért nem kockáztat, és inkább lemaradt kicsit Vetteltől, mint hogy a motor túlhevüljön és idő előtt használhatatlanná váljon – egész évben csak három erőforrást lehet büntetlenül használni, így nem árt az óvatosság.

A Mercedes a gyárban elvégzett ellenőrzések alapján nyugodt.

Andrew Shovlin vezető versenymérnök azt mondja, "meggyőződésünk, hogy a motor jó állapotban lesz."

A hőmérséklete az üldözés közben "eléggé megközelítette a határértéket, és a határértékeket mindig nagy figyelemmel követjük – nyilatkozta a Mercedes által közzétett videóban. – Meg lehet közelíteni őket, csak óvatosnak kell lenni, nehogy átlépjük."

"Lewis esetében minden rendben volt. Épphogy súroltuk alulról a limitet, és hallhatták Lewist a rádión panaszkodni, hogy nem tud előzni, ezért inkább kíméli a motort. Visszavett a tempóból és hűtőtte az autót."

Shovlin hozzátette, hogy Hamiltonnal a következő két versenyen, Bahreinben és Kínában ugyanezt a motort tervezik használni, de természetesen csak a jövő hétvégi első edzésen derül ki, tényleg minden rendben van-e vele.