Vágólapra másolva!
Mára tervezték, hogy bevezetik a szolgáltatást, de a hétvégén csak zártkörű tesztelést kezdenek. Alaposan megváltoznak közvetítés grafikái, Kínában fontos szerződést kötöttek.

Eredetileg március 22-t, vagyis a mai napot célozták meg az F1 új, online közvetítésének elindítására, de a Racefans.net úgy értesült, hogy nem készültek el időre, ezért a hétvégén csak zártkörű tesztüzemmel indul a szolgáltatás, korlátozott számú felhasználóval. Kiszivárgott a szolgáltatás bejelentkezési oldala is, de azt később eltávolították.

Továbbra sincs céldátum az élő közvetítést kínáló F1 TV Pro és az olcsóbb, de nem élő F1 TV Access szolgáltatás elindítására és azt sem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a szolgáltatás. A korábbi ígéretek szerint rögtön Magyarországról is lehet majd regisztrálni, várhatóan 8-12 dolláros havidíjért.

Az F1 TV Pro előfizetői kiválaszthatják a kameraállásokat is, miután elindult a szolgáltatás Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Az F1 egyik szóvivője az Autosportnak azt mondta, „lehető legkorábban” el akarják indítani a szolgáltatást, de nem tűztek ki határidőt. „A melbourne-i hétvége alatt terheléstesztet és beta tesztet végzünk azzal a céllal, hogy a lehető legkorábban teljesen működjön. Ez egy új termék indításakor normális folyamat.”

Noha a streaming szolgáltatás teljesen felforgatja az F1 eddigi közvetítési modelljét, a jogtulajdonos továbbra sem mond le a hagyományos tévétársaságokról. James Allen szakújságíró arról számolt be, hogy a Liberty Media ismét elérte, hogy Kínában a CCTV nevű csatorna főműsorában szerepeljen az F1-es közvetítés, ezzel ismét tömegek láthatják ingyenesen a versenyeket.

Eleinte böngészőből lehet majd futtatni az alkalmazást, mobilokról várhatóan csak később Forrás: Red Bull Content Pool

„Nagyon örülünk, hogy a Forma-1-et visszahozzuk a CCTV-re – nyilatkozta Ian Holmes, az F1 médiaértékesítési igazgatója. – A CCTV a meghatározó csatorna Kínában, minden évben 1,1 milliárdan nézik a műsoraikat és kivételes lehetőséget kínálnak a Forma-1-nek, hogy nagy tömegekkel lépjen kapcsolatba.”

Mivel a netes közvetítés egyelőre nem indul el, a nézőket érintő legfontosabb változás, hogy megújulnak az időmérés és egyéb felületek feliratai,

a tavaly óta sokat bírált arculat jegyében. A tesztelés után már felbukkantak belső kamerás felvételek, amin új grafikák láthatók, köztük új, „veszélyzóna” feliratok a komolyabb féktávoknál és egy szerdán indított Twitter-csatorna eredetinek tűnő képeket is elkezdett kiszivárogtatni.

Regisztrációs oldal az F1 TV Próhoz

Németországban havi 8 eurót (kb. 2500 Ft-ot) kérnek a havi előfizetésért.

A szolgáltatások listája

A Pro verzióban az összes edzés és versen élő közvetítését, élő fedélzeti kamerás képeket és csapatrádiókat ígérnek, valamint tartalmazza az F1 TV Access kínálatát, amiben exkluzív élő időmérést, pilótakövetést térképen, gumi statisztikákat és az összes F1-es futam visszanézésének lehetőségét kínálják.

Folyamatjelző és veszélyzóna feliratok

Szurkolói tweetek a közvetítésben

Szponzorált visszajátszások

Fedélzeti kamera és feliratok

Eredmények összehasonlítása

A Racefans kommentszekciójában egy GT Racer nevű felhasználó bennfentes információkra hivatkozva azt írta, hogy a kommentátorokat arra kérték, a versenyek során 3-4 percig maradjanak csöndben, mert közben bejátsszák majd az F1 új főcímzenéjét egy, a Liberty Media által „akciókörnek” nevezett időszak alatt. A zene várhatóan a verseny derekán esedékes összefoglaló klip során is hallható lesz és állítólag azt is tervezik, hogy a felvezető kör és a piros lámpák kialvása során is „drámai” zenei aláfestés szól majd.