Vágólapra másolva!
Charles Leclerc részben a Ferrarinak köszönheti, hogy bemutatkozhat idén az Alfa Romeo Saubernél. Azt viszont nem tudja, rá esne-e a Scuderia választása, ha hirtelen be kellene ugrani Räikkönen vagy Vettel helyére.

A 19 éves monacói pilóta a maranellóiak utánpótlás-nevelő programja, a Ferrari Driver Academy tagja. Tavaly nagy fölénnyel hódította el az F2-es bajnoki címet, ennek folyományaként mutatkozhat be a hétvégén az F1-ben, az Alfa Romeo Sauber istállónál. Leclerc azonban egyelőre nem tudja megmondani, hogy

ha váratlan dolog történne Kimi Räikkönennel vagy Sebastian Vettellel, őt hívná-e elsőként a Ferrari.

„Most minden idegszálammal a 2018-as idényre összpontosítok [a Sauberral], ez egy nagyon fontos év lesz számomra" – mondta a fiatal versenyző a Radio Monte Carlo sportműsorában.

Leclerc a Ferrari Versenyző-akadémia tagjaként tavaly a Forma-2 bajnoki címéig menetelt Forrás: Ferrari Media

"Ez egy olyan nagy álom, amiről alig hiszem el, hogy megvalósul.

A svájci Blick F1-es tudósítója, Roger Benoit közben megírta, hogy Leclerc lesz a Ferrari idei tartalékpilótája (megelőzve a télen Maranellóba szerződött Danyiil Kvjatot, illetve a tavalyi tartalékost, Antonio Giovinazzit) – de úgy tűnik, hogy az érintett erről nem tud.

Leclerc a Sauber-Alfára és az F1-es bemutatkozására akar koncentrálni 2018-ban Forrás: DPPI/Florent Gooden

Ha igen, akkor valóra válna az egyik nagy álmom, de egyelőre az Alfa-Sauber pilótája vagyok" – jelentette ki az F1 egyik újonca.