Verstappen a Red Bull új Vettel-projektjeként tekint magára

Forma-1, Max Verstappen, Sebastian Vettel
Red Bull's Dutch driver Max Verstappen (L), Ferrari's German driver Sebastian Vettel (C) and Mercedes' British driver Lewis Hamilton pose on the podium after the Formula One Mexico Grand Prix qualifying session at the Hermanos Rodriguez circuit in Mexico City on October 28, 2017. Ferrari's Sebastian Vettel achieved the pole position for the Mexican Grand Prix, Red Bull's Max Verstappen got the second place and Mercedes' Lewis Hamilton lines up third for Sunday's race. / AFP PHOTO / PEDRO PARDO
Vágólapra másolva!
A fiatal holland szerint a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko olyan sikerszériát akar elérni vele, mint az évtized elején Vettellel. A rekordokat nem hajszolja úgy, mint a német.

A Red Bullt az évtized elején emelte a nagy csapatok közé a ma már a Ferrarinál versenyző Sebastian Vettel, aki 2010 és 2013 között négyszer nyerte meg a pontversenyt. Az örökébe először a nem túl sikeresnek bizonyuló Danyiil Kvjat lépett, akit 2016 tavaszán Max Verstappen váltott, és a holland már három győzelemmel jelezte: készen állna a vb-címért harcolni, ha az autója egy szinten lenne a mezőny legerősebbjeivel.

Verstappen azt mondja, egyik felettese, Helmut Marko őt tekinti az új aranytojást tojó tyúknak. "Én vagyok az új projektje, velem akarja megismételni Vettel történetét a világbajnoki címekkel" – nyilatkozta az Auto Bildnek. Elődje csúcsait azonban nem feltétlenül akarja felülírni.

Verstappen és Vettel talán már idén összecsaphat a vb-címért, ha a Mercedes nem lép el a Red Bulltól és a Ferraritól "Forrás: AFP/Pedro Pardo "

Valamikor világbajnok akarok lenni, ez a legfontosabb."

Ennek érdekében muszáj kivonnia magát a balhékból, amikben eddig elég gyakran érintett volt, de tudja, hogy egy világbajnoki küzdelemben a "Mindent vagy semmit!" hozzáállás ritkán vezet eredményre.

– mondta Verstappen. – Tavaly mindig előrébb akartam jutni, ha lehetett, mivel semmi vesztenivalóm sem volt."

Azt azért nem érdemes készpénznek venni, hogy megfelelő technikai arzenál esetén a Red Bulltól csak Verstappen szállhat harcba a vb-címért, hiszen Daniel Ricciardo eddig nem volt alárendelt szerepben. Ugyanakkor míg Verstappen 2020-ig aláírt a csapathoz, az ausztrál pilóta még vacillál, hol folytassa az idei szezont követően.

Helmut Marko nemrég elárulta, megállapodtak vele egy dátumban, ameddig el kell dönteniük, hogy 2019-ben is egy fedél alatt maradnak-e vagy sem.