Vágólapra másolva!
Harmadszor osztották ki az „Év csapata” elismerést F1-es istállónak a Laureus-díj történetében, természetesen a Mercedes kapta. Kimi Räikkönenék viszont nem nyertek.

A kiemelkedő sportteljesítményeket honoráló Laureus-gálán Roger Federer és Serena Williams révén taroltak a teniszezők az egyéni sportolók között, de az F1-be is került egy rangos elismerés, mivel az „Év csapata” címet a zsinórban negyedszer világbajnok Mercedes zsebelte be. Ebben a kategóriában korábban a Brawn GP (2010) és a Renault (2006) volt díjazott az F1-ből.

A Mercedes 2014-től 2016-ig nem szembesült valódi kihívóval, de tavaly alaposan megszorongatta őket a Ferrari, és a csapatmunkának kiemelkedő jelentősége volt abban, hogy megvédték az egyéni és a konstruktőri vb-címeket.

A Mercedes a legjobb csapat Forrás: Daimler AG/Steve Etherington for Mercedes-Benz Grand Prix Ltd./Steve Etherington

A tavalyi év „Legszebb sportpillanata” kategóriában is volt F1-hez köthető jelölés, de nem Kimi Räikkönen és a kiesése miatt zokogó kisfiú barcelonai találkozása, hanem a Chapecoense focicsapat kapta a legtöbb szavazatot a sportkedvelőktől. A brazil klub azzal vívta ki milliók szimpátiáját, hogy bár 2016 novemberében egy repülőgép-szerencsétlenségben szinte az összes játékosa és más alkalmazottja meghalt, talpra állt, és az új kerettel megszerezte fennállása első trófeáját.

A Laureus-díjakat 2000 óta osztják ki.

Autóversenyző háromszor lett az „Év férfi sportolója” (kétszer Michael Schumacher, egyszer Sebastian Vettel), az „Év felfedezettje” kategóriában pedig ötször (Juan Pablo Montoya, Lewis Hamilton, Jenson Button, Daniel Ricciardo és Nico Rosberg).