Társoldalunk:

Weber semmit sem tud Michael Schumacher állapotáról

2018.02.21. 16:47

Akinek a halálhírét keltik, az sokáig fog élni – tartja a mondás. Willi Weber egy rá jellemző frappáns interjúban cáfolta a megromlott egészségi állapotáról szóló híreket, de odapörkölt a Liberty Media orra alá is. Volt menedzsere állítja: semmit sem tud Michael Schumacher hogylétéről.

Február közepén olyan (ál)hírek kaptak szárnyra, miszerint Michael Schumacher egykori menedzsere, Willi Weber halálos beteg, talán már meg is halt. A 75 éves Weber, akinek a neve másfél évtizeden keresztül elválaszthatatlan volt a hétszeres német világbajnokétól, a Kölner Expressnek adott interjút, amelyben cáfolta a rossz állapotáról szóló pletykákat.

„Hálistennek jó egészségi állapotban vagyok, akkor is, ha éppen a hátműtétem után lábadozom" – mondta a lapnak Weber.

Willi Weber és Schumacher 2009-ben. A minden hájjal megkent egykori bordélytulajdonos világverő versenyautókhoz és tekintélyes vagyonhoz juttatta a hétszeres bajnokotForrás: ddp images/AFP/Sascha Schuermann

Egykori pártfogoltja, Michael Schumacher állapotáról azonban meglepő módon ő sem tudott többet mondani annál a kevés infómorzsánál, amennyi a 2013 decemberében történt síbaleset óta kiszivárgott.

„Sajnos Corinna azóta nem jelentkezett. Michael balesete immár négy évvel ezelőtt történt, de én is csak annyit tudok, hogy nem egy törött lábról van szó."

Willi Weber reméli, hogy a család meghívja a Michael Schumacher Autógyűjtemény áprilisi megnyitójára, amelyet Kölnben tartanak. „Ott talán majd megtudhatom, vajon jobban van-e már [Schumacher]" – idézi az exmenedzsert a regionális napilap.

Schumacher győzelmének pillanata a 2004-es Japán Nagydíjon. A német Willi Weber segítségével öt vb-címet nyert a Ferrarinak, és mindet az F1 glória (fejvédő) előtti korszakábanForrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Weber a Formula-1 általános állapota miatt is aggódik, szerinte a Liberty Media elmúlt hetekben meghozott döntései nem jó színben tüntetik fel a sportágat.

Ez a ronda glória elcsúfítja az autókat. Fontos dolog a biztonság, de ez [a fejvédő szerkezet bevezetése] hiba volt Jean Todttól"

– mondta Weber.

"Az is bűn, hogy nem lesznek többé táblatartó lányok, ők eddig hozzájárultak a versenyek csillogásához. A Formula-1 új vezetőinek

óvatosabbnak kellene lenniük, különben Mikiegér-sorozattá teszik ezt a remek sportágat." 

– véli az egykor a legtöbbet kereső F1-es menedzser.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK