Vágólapra másolva!
Új akciót indítanak az F1-ben, amelynek köszönhetően a szerencsés nézőket olyan sztárok autóztatják meg a versenypályán, mint Daniel Ricciardo, Fernando Alonso, Max Verstappen vagy a korábbi kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen.

Tavaly új elemmel, bömbölő V10-es motorokkal felszerelt kétüléses versenyautók bemutatójával bővült a nagydíjak műsora. Az „F1 Experiences” programot a korábbi Minardi-csapatfőnök, Paul Stoddart irányítja, és korábbi F1-es pilóták, közöttük Baumgartner Zsolt ülnek a volán mögé, hogy megautóztassák az illusztris vendégeket.

Ezt az átlagnéző csak vizuálisan élvezheti. Az F1 azonban az idei évtől beindít egy másik, Pirelli Hot Laps nevű akciót, amelynek köszönhetően a versenyhétvégéken már nem csak a kiváltságosak, hanem bárki megtapasztalhatja a pályán száguldás élményét – igaz, nem egy kipofozott veterán F1-es modellel, hanem egy McLaren 720S-sel vagy egy (egyébként a Red Bull-os Adrian Newey közreműködésével tervezett) Aston Martin Valkyrie-vel. Valljuk be, ez sem rossz.

Életre szóló élmény lehet az autóztatás a szerencséseknek Forrás: Philip Platzer/Red Bull Content Pool/Philip Platzer

A szerencséseket különböző játékokon és promóciókon keresztül sorsolják ki, és igazi sztársofőröket kapnak: a McLaren sportautóját Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne, Lando Norris és Mika Häkkinen, az Aston Martinét Daniel Ricciardo és Max Verstappen fogja vezetni.

Az eseményt a Bahreini Nagydíjtól idén tíz pályán rendezik meg – egyelőre nem tudni, a Hungaroring közöttük szerepel-e –, és a szervezők arról számoltak be, hogy a közeljövőben további szuperautó-gyártók csatlakoznak a programhoz.