Vágólapra másolva!
Az előző szezon egyik legkedvesebb jelenete volt Kimi Räikkönen és a kiesése miatt szomorú, majd felvidított Thomas Danel találkozása. A kisfiú most videóüzenetet küldött.

Az F1-es futamokat figyelemmel követő nézők számára valószínűleg sokáig emlékezetes marad a 2017-es Spanyol Nagydíj, ahol a közvetítés rendezője már a rajt előtt kiszúrt egy Ferrari-szurkoló kisfiút, majd azt is észrevette, ahogy az ifjú rajongó zokogni kezd, miután kedvence, Kimi Räikkönen már a rajtnál kiesett egy baleset miatt.

Gyorsan kapcsoltak a Ferrarinál és az F1 akkor még új tulajdonosa, a Liberty Media engedélyével kimentek a lelátóra és meghívták Thomast és családját a csapathoz, így találkozhattak Räikkönennel is. A finn pilóta friss apaként egy pillanatra levetkőzte a protokolláris rendezvényekkel kapcsolatos iszonyát, közös képeket készített Thomasszal és a sisakját is aláírta.

Thomas Danel és Kimi Räikkönen a tavalyi Spanyol Nagydíjon Forrás: Ferrari/Twitter

A kisfiú ezután boldogan figyelhette a boxutcából a díjátadást, története pedig bejárta a világsajtót, hiszen rögtön lecsapott rá a Sky Sports stábja és Chase Carey, az F1 elnök-vezérigazgatója is pozitív példaként említette az esetet, kiemelve, hogy ez a korábbi ügyvezető, Bernie Ecclestone irányítása alatt nem lett volna lehetséges.

A történtek megérintették a sporttal kapcsolatos szociális programokat támogató Laureust is, ami a „legszebb sportpillanat” kategóriában jelölte Räikkönen és Thomas találkozását.

Szavazni már tavaly augusztus óta lehet egészen 2018. február 27-ig és az F1 menedzsmentje valószínűleg nagyon szeretné, ha a fenti jelenet győzne, mert megosztották a videót, amit a Laureus készített Thomasszal. A kisfiú köszönetet mondott az eddig szavazóknak.

„Sziasztok, itt Thomas! Tudjátok, a kisfiú, aki találkozott Kimivel. Még kezet is fogott velem! Övé a 7-es rajtszám – mutatta Räikkönen sapkáját. – El fogok menni Monacóba, talán még Kimit is láthatom. Köszönet mindenkinek, aki rám szavazott. Ha veszítek, az sem nagy baj, a részvétel a fontos! Sziasztok! Nagyon szeretlek titeket!”

A cikk írásakor Räikkönen és Thomas a 3. helyen áll, megelőzve Lewis Hamilton és a versenybaleset miatt mindkét lábát elvesztő Billy Monger találkozását.

A listát az Iowa Hawkeyes csapat szurkolói vezetik, akik 2017. szeptember 2-a óta hagyományt teremtettek abból, hogy minden mérkőzés első negyedének végén a Kinnick stadion lelátóján megfordulva a szomszédos gyermekkórház betegeinek is szurkolnak. A 2. helyen egyelőre Jermain Defoe labdarúgó és az azóta sajnos rákban elhunyt, mindössze 6 éves Bradley Lowery barátsága áll.