Többet vár, de szerényebben jelenne meg idén a McLaren

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Nico Hülkenberg, Renault Sport Racing, Malajziai Nagydíj
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Malaysia, #14 Fernando Alonso (ESP, McLaren Honda), #27 Nico Hulkenberg (GER, Renault Sport F1 Team), | Verwendung weltweit
Vágólapra másolva!
Wokingban már sejtik, hogy kiemelt figyelemben részesülnek majd a 2018-as nyitányán, de a csapatvezetők óva intenek a Renault érkezésére épített túlzott elvárásoktól. A tapasztalatok alapján azt sem akarják, hogy bárki olyan kijelentést tegyen, ami visszaüthet.

A McLaren és a Honda önbizalomtól duzzadva vágott neki a közös munkának a 2015-ös szezontól, de a tavalyi szakításukig kudarcot kudarcra halmoztak. Ma már megmosolyogtató, de a Hondánál az F1-es visszatérésére készülve úgy nyilatkoztak, hogy győzni mennek az első versenyükre.

Az idéntől Renault-motorokra váltó csapat versenyigazgatója,

Eric Boullier nem akarja, hogy még egyszer ugyanebbe a csapdába essenek a kommunikációban, ezért igyekszik lehűteni a kedélyeket.

Boullier és Vandoorne a tavalyi Orosz Nagydíjon. A McLaren csapatfőnöke nem szeretné, ha csapata elbizakodottá válna Forrás: McLaren F1/Charles Coates

„Nem szabad túl hangzatos kijelentéseket tennünk. Egy a lényeg: ígérjünk keveset, és azt szárnyaljuk túl" – mondta a francia szakember az Autosportnak. „Az én feladatom, hogy kordában tartsam az érzelmeket, jóllehet, bennem több a latin vér, mint a brit kollégáim többségében."

– utalt a várhatóan jóval sikeresebb együttműködésre a Renault-val.

A McLaren tavaly csupán a Saubert tudta megelőzni az istállók rangsorában. Mivel az erőforrást leszámítva az autójukkal alapvetően elégedettek voltak, arra számítanak, hogy a motorváltás után közelebb férkőzhetnek a Ferrarihoz és a Mercedeshez, és a szintén a Renault V6-osait használó Red Bullt akár le is győzhetik.

A McLaren tanult a Honda-partnerség alatt elkövetett kommunikációs hibákból. A Renault-val már szerényebben fognak megjelenni Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Hoch Zwei

Kiemelt figyelem övezi a wokingiakat

A McLaren ügyvezetője, Zak Brown sem akarja, hogy csapata felfokozott izgalmi állapotban utazzon el a március végi melbourne-i idénynyitóra. „A csapat korábban világbajnoki címekért harcolt és mindenki ugyanerre készül. Ez nagyobb nyomással jár, de fel fogunk nőni a feladathoz.

– jelentette ki Brown.

„Azt hiszem, ott a legtöbb figyelmet kapó csapatok között leszünk. Mindenki kíváncsi lesz rá, hol állunk. Nem szabad túl sok terhet raknunk magunkra."

A McLaren megtartotta a tavalyi pilótapárosát, azaz Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne vezeti az autóikat.