Társoldalunk:

Alonso csapata a 13. helyen végzett Daytonában

2018.01.29. 09:28

A 13. helyről rajtolt és kategóriája 13. helyén ért célba Fernando Alonso csapata a hétvégén megrendezett Daytonai 24 órás sportautóversenyen. A kétszeres F1-es világbajnok Ligier-jét fékhiba és az éjszakai eső is lassította, de a spanyol jól érezte magát a versenyen.

Nyílt titok, hogy Fernando Alonso a világ talán legnagyobb autóversenyére, a Le Mans-i 24 órásra készül, ennek jegyében állt rajthoz múlt hétvégén az Egyesült Államok leghíresebb megbízhatósági versenyén, a Daytonai 24 óráson is.

A spanyol a McLaren partnere, a United Autosports csapat színeiben, egy Ligier JS P217-es prototípussal állt rajthoz, csapattársai a McLaren új tesztpilótája, Lando Norris és az amerikai Phil Hanson voltak.

Alonso a 24 óra alatt ötször vezethette az autót (és rövid ideig a versenyt is), ám csapata fékhiba miatt több körös hátrányba került.

Alonso élvezte az "amerikai kalandot" Daytonában, azt pedig különösen, hogy napkeltekor vezethette a versenyautótForrás: DPPI/Florent Gooden

Norrisnak az éjszaka folyamán minden tudására szüksége volt, hogy az esőtől vizes pályán csúszkáló Ligier ne menjen neki a palánknak, de a McLaren ifjú reménysége ügyesen megoldotta a vészhelyzetet.

„A műszaki problémáink ellenére pozitív versenyt zártunk" – értékelte a kategóriájukban elért 13. helyet Alonso.

„Az egész esemény egy kellemes emlékként marad meg bennem. A tesztelés, az időmérő, az újraindulások a versenyen, az éjszakai nehézségek és az autó vezetése napkeltekor...

Utóbbinál éppen én voltam a soros, és nagyon szép volt, hogy akkor lehettem kint a pályán [amikor felkelt a Nap]."

„De a legjobb dolog az volt, hogy milyen jól mentünk a versenyen, korábban ugyanis egy percre sem tűnt elég gyorsnak az autó.

A versenyen viszont felpörgettük a tempót, a csapat minden tagja mosolygott a garázsban. Ez remek érzéssel töltött el"

– emelte ki Fernando Alonso.

A versenyt egyébként a Christian Fittipaldi, João Barbosa, Filipe Albuquerque összetételű brazil-portugál trió nyerte az Action Express csapat Cadillac DPi-V.R prototípusával, megelőzve egy másik Cadillac DPi-t, amelynek legénységében a korábbi Sauber-pilóta, Felipe Nasr is helyet kapott. A GT kategóriában a Ford GT40 kettős diadalt aratott, megszerezve a csapatfőnök, Chip Ganassi 200. győzelmét.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK