Társoldalunk:

Alonso: Räikkönennel nehéz bármiről is beszélni

2018.01.26. 09:17

A kétszeres világbajnokot az Indianapolis 500 és a daytonai 24 órás verseny után a NASCAR is érdekelheti, de nem a korábbi csapattársától kérne tanácsot, ha komolyan venné a szereplést.

Újabb kalandba indul a hétvégén Fernando Alonso, miután főnöke, Zak Brown csapatával, a United Autosportsszal részt vesz a daytonai 24 órás versenyen. Az autó teljesítménye miatt nem valószínű, hogy a győzelemért küzdhet majd a váltótársaival karöltve, ez azonban nem tántorítja el Alonsót attól, hogy rajongjon a daytonai pályáért és akár az ottani NASCAR szereplésen is elgondolkozzon.  

Alonso a világ egyik legjobb versenyének nevezte a daytonai 500 mérföldes NASCAR futamot, de a sorozatot nagyon különlegesnek is tartja. „Ott a vezetési technika dönt. Ha a NASCAR-ban versenyeznék, hiányozna a készségeim közül a forgalom menedzselése, a szélárnyékozás, hogy mikor kell nyomni vagy az egyik ívről a másikra váltani” – ismerte el az Autosportnak.

Räikkönen a 15-ös rajtszámú Toyotát vezette a Charlotte Motor Speedway-enForrás: AFP/2011 Getty Images/Drew Hallowell

A kétszeres világbajnok úgy vélte, nagy tapasztalatra lenne szüksége és nem biztos abban, hogy van még elég ideje a pályafutása során, de szívesen részt venne egy NASCAR teszten. Kérdésre válaszolva elárulta, nem korábbi csapattársához, Kimi Räikkönenhez fordulna tanácsért, pedig a finn pilóta 1-1 futamot teljesített a NASCAR Camping World Truck Series-ben és a Nationwide Series-ben is.  

Kimivel elég nehéz bármiről is beszélgetni! A NASCAR-ról biztosan az lenne. Nagyon tisztelem [az ellenfeleimet], különösen Kimit”

– mondta Alonso, majd kijelentette, meglepte és örömmel fogadja, hogy a közönség is annyira érdeklődik a versenyzői kalandjai iránt, mint ő. Leszögezte, semmi sem kötelezi arra, hogy szabadság helyett rajthoz álljon, de elárulta, imádja a versenyzést és úgy vélte, a közönség is rajong az erőfeszítésekért, amiket a különböző sorozatokban tesz.

Nem Alonso az egyetlen F1-es pilóta, aki érdeklődik az amerikai NASCAR-sorozatok iránt. Korábban Romain Grosjean is említette, hogy kipróbálná a stock car versenyzést (bár lehet, hogy csak a Haas csapatfőnöke iránti udvariasságból beszélt) és Daniel Ricciardo sem rejtette véka alá, hogy nagy rajongója ennek a versenyzési formának, különösen az Earnhardt család sarjainak.

Ricciardo tavaly az USA Nagydíj apropóján ellátogatott a Monster Energy Cup Series texasi futamára, ahol a visszavonulása előtt találkozott Dale Earnhardt Jr-ral és elárulta, szívesen tesztelne is.

„Ha Dale írna egy üzenetet, hogy ugorjak át a holtszezonban egy tesztre, imádnám, csak azért, hogy megtapasztaljam, milyen ez. Az viszont biztos, hogy belátható ideig még mindig az F1-ben maradok” – ismerte el az NBC Sportsnak. Ricciardo a Cup Series-ben versenyző Chase Elliottnak köszönhetően egyelőre a sisakcseréig jutott Earnhardt Jr-ral. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK