Alonso örülne ha Indy-sárgában pompázna az új McLaren

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren
McLaren's Spanish driver Fernando Alonso drives back to the garage during the third practice session at the Silverstone motor racing circuit in Silverstone, central England on July 15, 2017 ahead of the British Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso még nem látta az új McLarent, de a spanyol örülne, ha az idei F1-es autó színezése a márka történelmi múltjára, illetve a tavalyi Indy–500-as kocsijára emlékeztetné.

Fernando Alonso tavaly májusban kihagyta a Monacói Nagydíjat, hogy az USA legnagyobb autóversenyén, az Indianapolis–500-on indulhasson az Andretti McLaren-Hondával. A spanyol remekül ment, a 8. helyről rajtolt és 27 körön keresztül vezetett is, de a futam vége felé motorhiba miatt ki kellett állnia.

A kétszeres F1-es világbajnok azt mondja, még nem látta az idei F1-es masinát, az MCL33-ast, de örülne, ha a McLaren Indycar-autóinak narancs színe visszaköszönne róla.

A McLaren-narancs iránti lelkesedése ellenére Alonso tavaly nem igazította az autó árnyalatához a bukósisakja sárga színezését. Idén talán ez is megváltozik majd Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az egy nagyszerű verseny volt, a McLaren nagyon jól ment akkor" – idézi a spanyolt a Motorsport.com.

Alonso idén nem tervezi a visszatérést Indianapolisba,

a McLaren-Renault párosításban rejlő potenciálra alapozva inkább a Monacói Nagydíjon igyekszik majd jól szerepelni.

A későbbiekben azonban egyáltalán nem zárta ki ennek lehetőségét. „[A tavalyi Indy-500-as indulás] fantasztikus kaland volt, amit szeretnék megismételni. Erre 2018-ban nem lesz lehetőség, hiszen Monacóban fogok versenyezni, de ha már nem leszek F1-es pilóta, szívesen visszatérnék oda."

Bár az Andretti/McLaren tavaly papajasárgában pompázott az Indy-500-on, Alonso narancssárga színezést emleget. Talán elnézhetjük ezt az apróságot a kétszeres világbajnoknak Forrás: AFP/Getty Images/Jared C. Tilton

A McLaren tavaly szakítani akart a korábbi csapatvezető, Ron Dennis hagyatékával, ezért a fekete és a fehér mellett visszahozta a klasszikus, narancssárga színt az autó festésébe. Zak Brown, a csapat vezetője már az idén is beszélt arról, hogy további újításokat tervez a wokingi gárda megjelenésében.

Zak Brown idén folytatni kívánja a McLaren megújulását Forrás: Steven Tee/McLaren

„Az új autó nem fog hasonlítani a tavalyihoz. A McLaren, az egész márka megjelenése új szintre lépett, ami nagyon izgalmas lesz.

Lesz némi utalás a múltunkra, de még nem készültünk el teljesen [a színezéssel], mert az részben szponzorfüggő" – jelentette ki még január elején.