Vágólapra másolva!
Nem akar lemaradni a fejlesztési versenyben a Ferrari: a Mercedes bejelentése után az olaszok is mindent megtesznek, hogy 1000 lóerőre hizlalják az F1-es erőforrásuk teljesítményét.

A Mercedes motorfejlesztési főnöke, Andy Cowell még decemberben beszélt arról, hogy F1-es erőcsomagjuk a próbapadon már megközelítette az 1000 lóerős teljesítményt. A hírek szerint

a világbajnok csapat idei turbó-hibrid erőforrása csupán 50 lóerővel marad el az F1-es álomhatártól,

amire utoljára az 1980-as évek közepén, az üzemanyag-korlátozás nélküli turbómotorok korában voltak képesek a versenyautók. Egy Ferrarihoz közel álló olasz újságíró, Leo Turrini az F1-es blogján arról ír, hogy a Scuderia semmiképp sem akar lemaradni a fejlesztési versenyben, ezért Maranellóban is rákapcsoltak.

A Mercedes után a Ferrari is az 1000 lóerős álomhatár elérését tűzte ki célnak 2018-ra Forrás: Ferrari Media

„A Mercedes erőfölényének egyik oka, hogy a teljes erőcsomagjuk (a V6-os benzinmotor, a turbó és a hibrid rendszer akkumulátorai) könnyebb [mint az olaszoké], de a Ferrari is eredményes volt ezen a téren.

– állítja az olasz újságíró.

GPS-alapú mérések szerint a Ferrari-motor ereje csak 15 lóerővel maradt el a Mercedesé mögött tavaly Forrás: DPPI/Florent Gooden

Turrini erre alapozva azt jósolja, hogy a Ferrarinak jó esélye van arra, hogy idén is lépést tudjon tartani a Mercedesszel.

De azért jó álmodozni" – teszi hozzá az F1-es újságíró-blogger.