Társoldalunk:

Fogadok, hogy még a bírálói is kérnének Hamiltontól autogramot

2018.01.13. 13:30

A McLaren ügyvezetője szerint nagy kár lenne, ha Lewis Hamilton végleg hátat fordítana a közösségi médiának. Zak Brown úgy vélte, túl sok bírálat éri a négyszeres világbajnokot.

Miközben egyre több jelenlegi és egykori F1-es pilóta fokozza a jelenlétét a közösségi médiában, Lewis Hamilton karácsony után váratlanul törölte a tartalmait az Instagramról és a Twitterről. Néhány nappal korábban a négyszeres világbajnok bocsánatot kért egy videója miatt, de a szűkszavúan nyilatkozó tanácsadói szerint csak „szünetet tart” a közösségi médiában.

A Mercedes a Reuters megkeresésére hivatalosan nem kommentálta az ügyet, de a csapat egy név nélkül nyilatkozó tagja szerint „csak egy kis higiéniára” és tiszta lapra volt szükség a következő szezon kezdete előtt. Az előre kitervelt törlést Hamilton hátországa is megemlítette a BBC-nek, ő maga azonban továbbra sem foglalt állást az ügyben.

Nagy az érdeklődés Hamilton irántForrás: Daimler AG/Daimler AG

Az F1 egyik legismertebb marketingszakembere, egyben a McLaren ügyvezetője, Zak Brown reméli, hogy Hamilton nem tűnik el végleg az internetről. „Úgy tűnik, a visszacsatolások mértéke annyira felbosszantotta őt, hogy úgy döntött, akkor inkább nem is csinál semmit – idézte a Reuters. – Ez nagy kár azoknak a rajongóknak, akik imádják Lewist, és akiket érdekel, hogy mi van vele.”

Remélhetőleg rendeződik a helyzet. Hallani akarjuk, hogy Lewis mire készül és őt követik a legtöbben. Nagy veszteség lenne mindenkinek, ha kiszállna a közösségi médiából.”  

Hamilton az F1 egyik legellentmondásosabb karaktere, hiszen az eredményei révén már a sportág történetének egyik legsikeresebb tagja, a nyilvános szereplései, az érdeklődése és a megnyilatkozásai 2013 óta gyakran vitákat generálnak. Ő maga is többször konfliktusba keveredett már és magyarázkodnia kellett, de általában azt mondta, nem akarja, hogy korlátok közé szorítsák őt.

Szerintem nem szerencsés, hogy az emberek milyen gyorsan nekiesnek. Lefogadom, hogy még [a bírálói] is kérnének tőle autogramot, ha Lewisszal szemben ülnének”  

– tette hozzá Brown, aki lényegében Hamilton egyik legnagyobb mecénását és korábbi csapatfőnökét, Ron Dennist váltotta a McLarennél. Dennis a BBC értesülése szerint pénteken hatalmas búcsúfogadást szervezett, amiről a fotózási tilalom miatt egyelőre igen kevés részlet szivárgott ki. Lewis Hamilton öccse, Nicolas ott volt, de bátyja részvételéről egyelőre nincs hír.

„A McLaren korábbi főnöke búcsúpartit rendez péntek este a Royal Albert Hallban. Mindenkit meghívott, akivel valaha is együtt dolgozott a McLarennél, plusz néhány magas beosztású személyiséget. A szórakoztatást a Cirque du Soleil egyedi fellépése adja, a számlát Ron Dennis állja” – írta Andrew Benson, a BBC tudósítója. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK