Danyiil Kvjat lett a Ferrari új fejlesztőpilótája

F1 Grand Prix of Monaco - Previews
MONTE-CARLO, MONACO - MAY 24: Daniil Kvyat of Russia and Scuderia Toro Rosso walks in the Paddock during previews for the Monaco Formula One Grand Prix at Circuit de Monaco on May 24, 2017 in Monte-Carlo, Monaco. (Photo by Dan Istitene/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170524-01591 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A Toro Rossótól tavaly ősszel menesztett Danyiil Kvjatot szerződtette új fejlesztőpilótájának a Ferrari – adta hírül az olasz istálló a Twitteren. A 23 éves versenyző az első orosz Maranellóban.

A Red Bull kötelékéből tavaly októberben menesztett Danyiil Kvjatot szerződtette új fejlesztőpilótájának a Ferrari – adta hírül az olasz istálló a Twitteren.

A 72 GP-n részt vett Kvjat az első orosz versenyző, akit a Ferrari szerződtetett Forrás: Red Bull Content Pool

Kvjat jövője tavaly ősszel vált bizonytalanná a Formula–1-ben, amikor a Toro Rosso a Szingapúri Nagydíj után előbb „cserepadra ültette", és a japán Super Formula sorozatban versenyző Pierre Gaslyt hívta be a helyére, majd az októberi Amerikai Nagydíjat követően végleg lecserélte a franciára.

A 23 éves orosz a Ferrari harmadik teszt- és fejlesztőpilótája lesz olasz kollégái, Antonio Giovinazzi és Davide Rigon mellett. Legjobb F1-es eredménye az a 2. hely, amit a 2015-ös Magyar Nagydíjon szerzett, még a Red Bull színeiben.

– idézi az orosz volt csapatfőnökét, Franz Tostot a Formula1.com. – Talán egy kis szünetre van szüksége, hogy összeszedje magát, azután visszatérhet a szokásos teljesítményéhez egy másik csapatnál."

Kvjat neve korábban a Williams csapatnál is felmerült, mint Lance Stroll lehetséges csapattársa erre a szezonra.