Társoldalunk:

Danyiil Kvjat lett a Ferrari új fejlesztőpilótája

2018.01.10. 15:20

A Toro Rossótól tavaly ősszel menesztett Danyiil Kvjatot szerződtette új fejlesztőpilótájának a Ferrari – adta hírül az olasz istálló a Twitteren. A 23 éves versenyző az első orosz Maranellóban.

A Red Bull kötelékéből tavaly októberben menesztett Danyiil Kvjatot szerződtette új fejlesztőpilótájának a Ferrari – adta hírül az olasz istálló a Twitteren.

A 72 GP-n részt vett Kvjat az első orosz versenyző, akit a Ferrari szerződtetettForrás: Red Bull Content Pool

Kvjat jövője tavaly ősszel vált bizonytalanná a Formula–1-ben, amikor a Toro Rosso a Szingapúri Nagydíj után előbb „cserepadra ültette", és a japán Super Formula sorozatban versenyző Pierre Gaslyt hívta be a helyére, majd az októberi Amerikai Nagydíjat követően végleg lecserélte a franciára.

A 23 éves orosz a Ferrari harmadik teszt- és fejlesztőpilótája lesz olasz kollégái, Antonio Giovinazzi és Davide Rigon mellett. Legjobb F1-es eredménye az a 2. hely, amit a 2015-ös Magyar Nagydíjon szerzett, még a Red Bull színeiben.

Továbbra is úgy gondolom, hogy Danyiil nagyon gyors, a sebessége vele született 

– idézi az orosz volt csapatfőnökét, Franz Tostot a Formula1.com. – Talán egy kis szünetre van szüksége, hogy összeszedje magát, azután visszatérhet a szokásos teljesítményéhez egy másik csapatnál."

Kvjat neve korábban a Williams csapatnál is felmerült, mint Lance Stroll lehetséges csapattársa erre a szezonra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK