Vágólapra másolva!
Dave Greenwood volt az, aki türelmesen tájékoztatta a finn pilótát a versenyek közben a rádión. Más változás is történt a Scuderia személyi állományában.

Bár a Ferrari menedzsmentje karácsony előtt azt közölte, nem terveznek lényeges személyi változásokat a csapatnál, mégis történnek személycserék a szezon kezdete előtt. A Motorsport.com olasz kiadása szerint váratlanul távozott a Scuderiától a brit Dave Greenwood, aki 2014 októberében érkezett a Ferrarihoz, miután Räikkönen simán kikapott Fernando Alonsótól.

Három együtt töltött szezon után viszont Greenwood visszatér korábbi istállójához, a Manor csapatához a Sportautó-világbajnokságban (FIA WEC), miután a Manor jogelődjeinél, a Virginnél és a Marussiánál is együtt dolgozott a személyzettel az F1-ben. Greenwood sem volt elég Räikkönen megtáltosodásához, az előző három szezon során Sebastian Vettel mindig legyőzte őt.

Egy versenymérnök lecserélése azonban így is érzékeny veszteség, főleg, hogy egyelőre nem tudni, ki lesz az utódja. A Motorsport.com viszont úgy tudja, hogy Carlos Sainz és Daniel Ricciardo korábbi versenymérnöke, Marco Matassa elhagyta a Toro Rossót és a Ferrarihoz igazol. Elképzelhető, hogy ő lesz Räikkönen mérnöke és a Ferrari ezzel akár már Ricciardo szerződtetését is előkészítheti.

Leváltották a sportigazgatót is,

és Diego Ioverno mostantól Maranellóban kap feladatot, a munkakörét Jock Clear veszi át. A motorfejlesztést már korábban megerősítették Corrado Iotti alkalmazásával, miután Lorenzo Sassit először az utcai részlegre helyezték át, majd a Mercedes F1-es motorrészlegénél keresett új kihívást magának.

Räikkönen önéletrajzot készít

A finn pilóta ezekből egyelőre valószínűleg nem sokat érez, hiszen szabadságát tölti, bár egy sztorit feltöltött már az Instagramra, amin egy ferraris hátizsák látható az „újra munkában” kommentárral. A profilján szilveszter óta viszont csak motokrosszozásról posztolt (ezt általában szigorúan megtiltják a versenyzőknek) és egy sejtelmes videót is posztolt azzal a megjegyzéssel, hogy „elmondom nektek a saját történetemet.”

I will tell you my own story.

A post shared by #Kimi7 (@kimimatiasraikkonen) on