Massa: Schumacher adta meg életem lehetőségét

Formula One - Brazilian Gran Prix 2006 - Michael Schumacher, Felipe Massa Motor_Racing SPO Sports F1 formula_1 formula_one GESTURE group HORIZONTAL
German Formula One driver Michael Schumacher (L) of Scuderia Ferrari F1 team embraces his Brazilian teammate Felipe Massa before the F1 Grand Prix of Brazil at the racetrack in Interlagos near Sao Paulo, Brazil, Sunday 22 October 2006. Photo: Gero Breloer
Vágólapra másolva!
Négy éve ezen a napon szenvedett maradandó sérülésekkel járó síbalesetet Michael Schumacher. Az idén visszavonult Felipe Massa szívet melengető szavakkal emlékezik mentorára az F1 hivatalos honlapján megjelent videóban.

Négy éve, 2013. december 29-én szenvedett súlyos sérülésekkel járó balesetet Michael Schumacher a franciaországi Méribel melletti sípályán. A hétszeres F1-es világbajnok a gyerekeivel sportolt, amikor egy pályaszéli köves részen bukott és maradandó fejsérüléseket szenvedett.

Hogy pontosan mi történt, máig nem tudni.

Vannak, akik szerint Schumacher nem viselt bukósisakot, míg mások állítják, hogy viselt, és éppen a sisakra szerelt GoPro kamera okozta a bajt.

Schumacher és Massa tanár-diák viszonyban versenyzett 2006-ban a Ferrarinál. Háttérben akkori csapatfőnökük, Jean Todt, aki szerint Schumacher "tovább harcol" Forrás: DPA/AFP/Gero Breloer

Schumacher családja következetesen tartja magát az orvosok kéréséhez, hosszú ideje semmilyen felvilágosítást nem ad. Volt ferraris csapatfőnöke és barátja, Jean Todt szerint azonban Schumacher szellemisége velünk van a mindennapokban.

"Nagyon hiányzik Michael, aki továbbra is küzd, harcol.

Sokat jelent nekem, hiszen a barátom" – jelentette ki Todt december elején, a Formula–1-es Hírességek Csarnoka avatóünnepsége alkalmából.

Jean Todt szerint Schumacher szellemisége velünk van a mindennapokban Forrás: AFP/Christophe Archambault

Meleg, baráti szavakkal emlékezik egykori mentorára Felipe Massa is, aki 2006-ban Schumacher csapattársa volt a Ferrarinál, és 15 év után most vonult vissza az F1-ből.

– mondja a brazil az F1 hivatalos honlapján megjelent búcsúvideójában:

2016 késő őszén szóba került, hogy

az Egyesült Államokban, egy magánklinikán folytatják Schumacher rehabilitációját,

ám a család szóvivője, Sabine Kehm ezt nem erősítette meg. Viszont erre utalhat, hogy felesége nem tudta átvenni az egykori kiváló Ferrari- és Mercedes-pilótának odaítélt életműdíjat a párizsi FIA-gálán, mert éppen az USA-ban tartózkodott.

Massa vezet Schumacher előtt a 2006-os Japán Nagydíjon. A brazil tanárának tartja a németet Forrás: DPA/AFP/EPA Carmen Jaspersen

Feltételezzük, hogy ha érdemi javulás állt volna be a hétszeres bajnok állapotában, azt már tudatták volna a rajongókkal, a világgal. Michael Schumacher esetében tehát a hírzárlat nem sok bizakodásra ad okot.