Társoldalunk:

A Mercedes főnöke is segített békét teremteni a Force Indiánál

2017.12.22. 17:30

Amikor szikrázott a levegő a Force Indiánál a versenyzők házon belüli konfliktusától, a Mercedes támogatását élvező Esteban Ocon Toto Wolffhoz fordult tanácsért, akinek bőven vannak tapasztalatai a hasonló esetek kezeléséről.

Az F1-ben idén a Force Indiánál alakult ki a legnagyobb feszültség a versenyzők között. Az első teljes szezonját futó Esteban Ocon és a rutinos Sergio Pérez júniusban, Kanadában zörrent össze először, de akkor még csak szóban. Ezt több ütközés követte (videón itt  tekinthetők meg), és olyannyira elmérgesedett a helyzet, hogy a konstruktőri 4. helyét féltő csapat a szeptember eleji Olasz Nagydíj előtt megvonta tőlük az engedélyt az egymás elleni küzdelemre.

Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor Pérez rászorította csapattársát a palánkra az Eau Rouge felé vezető lejtőn.

Az Olasz Nagydíjtól kezdve bevezetett csapatsorrend miatt onnantól nem volt több konfliktus,

a két "kakas" koccanások nélkül teljesítette a szezon hátralévő részét. Úgy tűnik, helyreállt a béke.

A Mercedes utánpótlás-programjának támogatását élvező Ocon elárulta: amikor a csapat puskaporos hordóra kezdett hasonlítani, egy olyan személytől kért véleményt a megoldásra, akinek már kellett rendet teremtenie ugyanilyen helyzetben. Az illető Toto Wolff volt, a Mercedes csapatfőnöke, aki az elmúlt években a vb-címért marakodó Lewis Hamiltont és Nico Rosberget fegyelmezte.

A Force India még időben megfékezte az elszabaduló indulatokat Ocon és Pérez közöttForrás: DPPI/Florent Gooden

„Az első dolgaim egyike az volt, hogy felhívtam (Wolffot), és megkérdeztem, annak idején ők hogyan kezelték a helyzetet Lewisszal és Nicóval. Tanácsot kértem és a Mercedes segített is – mondta Ocon az Autosportnak. – Nem árulhatom el bővebben, mit mondtak, de hasznos volt, megfogadtam."

ÍGY FAJULT EL A HELYZET A FORCE INDIÁNÁL

„Meghallgattam az álláspontjukat, ahogy a Force Indiáét is.

Mindig hasznos több nézőpontot figyelembe venni, különösen a MercedesétŐk világbajnokok, szóval értenek hozzá."

Miután a Force India Mexikóban bebiztosította a 4. pozíciót a konstruktőri bajnokságban, feloldották a házon belüli támadási tilalmat.

Úgy tűnik, szent a béke a pilóták közöttForrás: AFP/Getty Images/Mark Thompson

Ocon állítása szerint megszűnt a konfliktus Pérezzel, immár együtt tudnak figyelni a legfontosabb feladatokra. „Az a lényeg, hogy tiszteljük egymást. A csapatnak is az a fontos, hogy jó legyen a légkör, és hogy együtt dolgozva megfelelően fejleszthessük az autót. Valószínűleg nem megyünk közösen nyaralni, de jól kijövünk egymással" – nyilatkozta a francia tehetség.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK