A Mercedes főnöke is segített békét teremteni a Force Indiánál

Forma-1, Esteban Ocon, Sergio Pérez
AUSTIN, TX - OCTOBER 22: Sergio Perez of Mexico and Force India and Esteban Ocon of France and Force India walk to the grid before the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 22, 2017 in Austin, Texas. Mark Thompson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Amikor szikrázott a levegő a Force Indiánál a versenyzők házon belüli konfliktusától, a Mercedes támogatását élvező Esteban Ocon Toto Wolffhoz fordult tanácsért, akinek bőven vannak tapasztalatai a hasonló esetek kezeléséről.

Az F1-ben idén a Force Indiánál alakult ki a legnagyobb feszültség a versenyzők között. Az első teljes szezonját futó Esteban Ocon és a rutinos Sergio Pérez júniusban, Kanadában zörrent össze először, de akkor még csak szóban. Ezt több ütközés követte (videón itt tekinthetők meg), és olyannyira elmérgesedett a helyzet, hogy a konstruktőri 4. helyét féltő csapat a szeptember eleji Olasz Nagydíj előtt megvonta tőlük az engedélyt az egymás elleni küzdelemre.

Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor Pérez rászorította csapattársát a palánkra az Eau Rouge felé vezető lejtőn.

Az Olasz Nagydíjtól kezdve bevezetett csapatsorrend miatt onnantól nem volt több konfliktus,

a két "kakas" koccanások nélkül teljesítette a szezon hátralévő részét. Úgy tűnik, helyreállt a béke.

A Mercedes utánpótlás-programjának támogatását élvező Ocon elárulta: amikor a csapat puskaporos hordóra kezdett hasonlítani, egy olyan személytől kért véleményt a megoldásra, akinek már kellett rendet teremtenie ugyanilyen helyzetben. Az illető Toto Wolff volt, a Mercedes csapatfőnöke, aki az elmúlt években a vb-címért marakodó Lewis Hamiltont és Nico Rosberget fegyelmezte.

A Force India még időben megfékezte az elszabaduló indulatokat Ocon és Pérez között Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Az első dolgaim egyike az volt, hogy felhívtam (Wolffot), és megkérdeztem, annak idején ők hogyan kezelték a helyzetet Lewisszal és Nicóval. Tanácsot kértem és a Mercedes segített is – mondta Ocon az Autosportnak. – Nem árulhatom el bővebben, mit mondtak, de hasznos volt, megfogadtam."

„Meghallgattam az álláspontjukat, ahogy a Force Indiáét is.

Ők világbajnokok, szóval értenek hozzá."

Miután a Force India Mexikóban bebiztosította a 4. pozíciót a konstruktőri bajnokságban, feloldották a házon belüli támadási tilalmat.

Úgy tűnik, szent a béke a pilóták között Forrás: AFP/Getty Images/Mark Thompson

Ocon állítása szerint megszűnt a konfliktus Pérezzel, immár együtt tudnak figyelni a legfontosabb feladatokra. „Az a lényeg, hogy tiszteljük egymást. A csapatnak is az a fontos, hogy jó legyen a légkör, és hogy együtt dolgozva megfelelően fejleszthessük az autót. Valószínűleg nem megyünk közösen nyaralni, de jól kijövünk egymással" – nyilatkozta a francia tehetség.