Társoldalunk:

Räikkönen? Még sohasem beszélgettem vele!

2017.12.15. 15:06

Rajongók kérdéseit tette fel egymásnak a Red Bull két pilótája, Max Verstappen és Daniel Ricciardo. A végén még éneklés is volt.

Szezonösszefoglaló gyanánt szurkolók kérdései mentén beszélgetett egymással a Red Bull két versenyzője az istálló főhadiszállásán. Nem kerülték el a kínos pillanatokat sem, de már csak nevettek a Magyar Nagydíjon történt ütközésükön, és azon is, hogy az idén sorozatban adták fel a versenyeket műszaki hibák miatt.

Kiderült az is, hogy Verstappen a tavalyi összetűzések ellenére is kapott karácsonyi üdvözlőkártyát Sebastian Vetteltől, mire Ricciardo rávágta, hogy ő inkább mással foglalkozna a szabadidejében, mint azzal, hogy az ellenfeleinek küldözgessen képeslapokat. Ezután a mezőny egyik enigmájára, Kimi Räikkönenre terelődött a szó.

„Milyen a kapcsolatod Kimivel? Én, mióta az F1-ben vagyok, az évek során nagyon kevés interakcióba léptem vele” – tette fel a kérdést Ricciardo a csapattársának, majd Verstappen kissé értetlenül felelt neki.  

 Milyen kapcsolat? Szerintem én még soha sem beszélgettem vele. Nos, a dobogón meg ilyen helyeken igen, amikor a sajtó előtt állunk”

– mondta, majd Ricciardóval közösen Räikkönen kedvenc mémjeit kezdték el mondogatni: „Bwoah”, „nem igazán érdekel”, „teszem, ami a dolgom”, hagyj békén, tudom, hogy mit csinálok” – persze, ezek angolul jobban hangzottak.

Általában jól kijönnek egymássalForrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

Ricciardo szerint „azok, akik ismerik [Räikkönent], azt mondják, hogy teljesen másként viselkedik, amikor önmaga lehet a saját környezetében, távolabb [az F1-től], de nagyon magának való. Bwoah” – viccelődött, majd egy újabb kérdésre válaszolva, kissé önironikusan megjegyezte, ha egy éjszaka alatt megtanulhatna valami újat, rendes autóversenyző lenne.   

  Az előző éveket megúsztam mázlival és az ösztöneimmel!

– vigyorgott. – Szeretnék jobban motokrosszozni és nagyokat ugrani, hogy ne rettenjek meg a repüléstől, és néhány másodpercig legyek súlytalan. Visszamehetnék a NASA-hoz is, de a motokrosszozás egyszerűbb az űrrepülésnél” – utalt arra, hogy az USA Nagydíj előtt Houstonban jártak.  

A teljes felvétel, Ricciardo éneklése 32:25-nél kezdődik

Jót mulattak azon, hogy Verstappen inkább még jobb játékos lenne a FIFA című focis videójátékokban, erre Ricciardo megjegyezte, hogy „a korkülönbség itt nagyon beüt!” Verstappen azt mondta, ha ráér, naponta 4-5 órát is játszik, és előfordult már, hogy mérgében kidobta a kontrollert az ablakon. „Akkor az esett be hozzám!” – csapta le a magas labdát Ricciardo.

Kicsit, de csak egy fokkal komolyabb vizekre evezve az ausztrál pilóta elismerte, az emberek néha megpróbálnak visszaélni azzal, hogy ő kedélyes, laza személyiség.  

„Nem 100%-ban, de 99%-ban pozitív, hogy laza, könnyed, mókás vagyok, az esetek 1%-ban viszont az emberek ezt megpróbálják kihasználni, mert ’majd Daniel megcsinálja, ő úgyis olyan kedves srác. Legyen ez, legyen az.’ A kedvességnek néha árnyoldala is van, és ez olykor felbosszant, de ez csak az esetek nagyon kis százaléka.”

Verstappent az zavarja, hogy a hirtelen jött ismertség miatt, főleg Hollandiában sehova sem tud nyugodtan elmenni közös fotók és autogramok kiosztása nélkül.  

Ricciardo később gondolkodóba esett, hogy vajon milyen tulajdonsága bosszantja a legjobban az embereket. Verstappennek erre volt egy ötlete, de aztán a csapattársa folytatta: „Talán az is, hogy néha még le sem kell zuhanyoznom és meg sem kell fésülködnöm, és [a megjelenésem] így is 9-es szinten van a 10-es skálán. Ezt az emberek nehezen viselik el. Pokolian jól nézek ki! Én nem tehetek róla!” – tette fel a kezét.

Zárásképpen elénekelte az Old Crow Medicine Show „Wagon Wheel” című számának elejét, kissé átköltve. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK