Hamilton azt követelte, tiltsák el Prost fiát, de csúnyán mellélőtt

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, iPhone
Formula One racer Lewis Hamilton looks at his iPhone while attending a press conference on the occasion of the start of the new racing season in Fellbach, Germany, 11 March 2016. Photo: Marijan Murat/dpa
Vágólapra másolva!
A négyszeres F1-es világbajnok megpróbált képbe kerülni a Formula E aktuális eseményeivel. Egy hároméves balesettel kezdte, és nem is jutott tovább.

Derültség tárgya lett Lewis Hamilton egyik, mostanra törölt posztja az Instagram-oldalán. Hamilton azt írta, hogy próbálja rajta tartani a szemét további együléses autóversenyeken, és úgy döntött, hogy egy Formula E-futam videóját meg kell osztania. A felvételen két autó csatázott, és az egyik egy súlyos baleset következtében felborult.

„Ha az FIA nem tiltja el örökre ezt a versenyzőt, akkor megcsömörlök – írta Hamilton. – Ez az egyik legveszélyesebb manőver, amit valaha láttam. Az ilyen tiszteletlen versenyzés elfogadhatatlan. Remélem, Nick Heidfeld jól van. Ti mit szóltok ehhez?” – tette fel a kérdést.

Hamilton kifakadásával egyetlen probléma akadt, mégpedig az, hogy egy több, mint három éves videón csodálkozott el. A Formula E hivatalos Instagram-fiókjával, egy mosoly kíséretében válaszoltak is neki. „Ez három évvel ezelőtt történt, vedd fel a tempót, Bajnok!” Hamilton utána törölte a bejegyzést.

A brit pilóta bakija népszerű lett a legnagyobb online F1-es fórumon is,

a Reddit csoportján is megjelent, majd a Formula E közösségi médiásai tovább pörgették a történetet, a fórum linkjét beküldték a baleset YouTube videója alá, és eljutott a hír Nick Heidfeldhez is, aki videóüzenetet küldött korábbi ellenfelének. Heidfeld 2000 és 2009 között volt főállású F1-es pilóta, de 2011-ben még visszatért, mielőtt a Lotustól is elküldték.

„Köszi és bocs Lewis, hogy felemlegetem a törölt bejegyzésedet, de ez túl magas labda volt ahhoz, hogy ne csapjam le” – írta Heidfeld a Twitteren, alatta pedig videóüzenetet is küldött. „Először is köszönöm az aggodalmadat. Biztonsággal földet értem, bár úgy éreztem, mintha örökké tartott volna, hiszen az a baleset Pekingben három éve történt!” – viccelődött.

– utalt arra, hogy Hamilton a kommentben Alain Prost fiának eltiltását követelte. A baleset még a Formula E legelső futamának utolsó körében történt, amikor Prost és Heidfeld a győzelemért küzdött. Prost később bocsánatot kért a hibájáért.