Vágólapra másolva!
A McLaren Honda versenyzője is kipróbálhatta Jenson Button új autóját, amivel jövőre áll rajthoz. Nem ment könnyen az ismerkedés.

Nagy közönségnappal búcsúztatta a Honda az idei szezont, amire szokás szerint több pilótát is meghívtak, akiket különböző bajnokságokban versenyeztetnek vagy szponzorálnak. A nap legfontosabb bejelentése az volt, hogy a korábbi F1-es pilóta, Jenson Button egy NSX-GT-vel jövőre rajthoz áll a Super GT bajnokságban.

Button az augusztusban megrendezett 1000 kilométeres szuzukai futamon már megismerkedhetett a leginkább a DTM-re hasonlító sportautóval, így már rutinosan ülhetett a volán mögé a márkatársaival közösen teljesített bemutatófutamon. Alkalmi váltótársa az F1-es utódja, Stoffel Vandoorne volt, aki tavaly a Super Formulában versenyzett a Hondával, az idén pedig a McLarennél tette ezt.

Button és Vandoorne utoljára Monacóban voltak csapattársak Forrás: Andy Hone/LAT Images

A rajtnál Button ülhetett a volán mögé, ráadásul az autója gyaníthatóan új fejlesztéseket is kapott, mert az ellenfeleitől eltérően még álcázó fólia volt rajta. A pilóták természetesen nem valódi küzdelmet vívtak egymással, csupán imitálták a versenyzést, így nem számított, hogy Button jött el a 3. helyen az induláskor, és ezért az sem volt nagy baj, hogy

a pilótacsere után Vandoorne háromszor is lefulladt az autóval.

Button a videóban 7:00-kor érkezik a bokszba, Vandoorne ekkor már készen áll a váltásra, amit komótosan végeztek el, de a feketeleves csak akkor jött, amikor a belga pilóta megpróbált elindulni az NSX-GT-vel, de háromszor is megviccelte az autó kuplungja. Vandoorne végül nagy gázzal, de folytatta a futamot.

Ez valószínűleg belátható időn belül az utolsó alkalom volt, hogy Vandoorne-t egy Honda versenyautó volánja mögé ült, mivel a McLaren a szezon végén szakít a japán autógyártóval és jövőre a Renault motorjait használják majd, míg a Honda a Toro Rosso partnere lesz, ahol Brendon Hartley és Pierre Gasly versenyez.