Társoldalunk:

Ricciardo: Räikkönennek jobban el kellett volna vernie

2017.11.26. 17:11

A Red Bull pilótáját nem törte meg, hogy az utolsó futamon elvesztette a pontverseny 4. helyét, de azért szomorú, hogy a szezon végén rengeteg műszaki hiba érte utol.

Újabb kieséssel zárult Daniel Ricciardo szezonja, miután ezúttal a hidraulika romlott el a Red Bullon. Az ausztrál pilóta a szombati időmérőn megelőzte Kimi Räikkönent a rajtrácson, és a futamon is előtte haladt a 4. helyen, ami bebiztosította volna a számára a pontverseny 4. helyét is a Ferrari pilótája előtt, de az végül Räikkönené lett.

Ricciardo a Sky Sportsnak elmondta, már a hirtelen kerékcseréje is azért történt, mert a pálya végén úgy érezte, hogy valami nincs rendben az autójával, eleinte defektre gyanakodott, de a bokszból kihajtva érezte, hogy már a kormányzás sem működik megfelelően, ezért kénytelen volt feladni a versenyt.

Ricciardo tartotta a 4. helyet, amíg bírta az autója - galéria!Forrás: 2017 Getty Images/Mark Thompson

Az ausztrál versenyző ezzel visszacsúszott Räikkönen mögé, de az NBC Sportsnak kijelentette, ez fáj neki kevésbé. „Ha brutálisan őszinte vagyok, akkor azzal az autóval neki sokkal előrébb kellett volna végeznie a bajnokságban – mondta a Ferrariról. – Úgyhogy, ja, nem hiszem, hogy ez nagy ügy lenne” – tette hozzá a végső vereséggel kapcsolatban.

Bár Ricciardo Bakuban meglepetésre nyerni tudott, és sorozatban szállította a dobogós helyeket is, a szezon végén utolérték a műszaki hibák.

„Ez igazából sokkal jobban fáj nekem, mint a többi – utalva arra, hogy most rossz szájízzel kell elvonulnia a téli szünetre. – Nyilvánvalóan letört voltam Austinban is, de akkor egy hét múlva volt új lehetőségem, most márciusig nem lesz. A megbízhatósági hibákat nem tudom megelőzni. Elég keserű így zárni a szezont, persze voltak fénypontok, de a mederben fejeztük be.”

Verstappen unta a versenyt - galéria!Forrás: 2017 Getty Images/Clive Mason

Max Verstappen versenyében sem volt sok köszönet, miután a holland pilóta a rajttól kénytelen volt Räikkönen autóját követni, de előzési kísérletig nem jutott el. A Red Bull megpróbált Räikkönen elé vágni a kerékcseréknél, de a Ferrari gyorsan reagált, és még szerencséjük is volt, mert Verstappen beragadt Esteban Ocon mögé.

Ez igazából nagyon unalmas volt. Végig azt néztem, hogy Kimi megy elöl. Ennyi

– mondta a Sky Sportsnak. – Nem lehet a másik után menni. Szerintem kicsit gyorsabb voltam nála, de ez a pálya nem ad lehetőséget arra, hogy a másik elé kerüljünk” – magyarázta. Verstappen úgy vélte, jövőre „folytatnunk kell a kemény munkát, hogy az autó még jobb legyen és a motor oldaláról is reménykedünk, hogy több lóerőnk lesz.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!