Ricciardo a dobogóra hajt, Verstappen szenvedett

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Abu-dzabi Nagydíj
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 24: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 24, 2017 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20171124-01485 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Ezúttal az ausztrál versenyző hozta az eredményt a Red Bullnak. Sokszor nem állt össze a szombati edzése, örül, hogy ezúttal sikerült. Verstappennél nem ez a helyzet.

Meglepetésre a Red Bull is bele tudott szólni a Mercedes és a Ferrari csatájába az Abu-dzabi Nagydíj időmérőjén, mivel Daniel Ricciardo lenyomta Kimi Räikkönent, és elorozta tőle a 4. rajthelyet. Ricciardo ezzel nagy lépést tett afelé, hogy a pontversenyben is megvédje az előnyét finn ellenfelével szemben, és holnap ő zárja a 4. helyen az egyéni pontversenyt.

„Nem voltunk olyan gyorsak, amennyire annak vártuk magunkat – ismerte el Ricciardo, aki pénteken is azt mondta, hogy rövid etapokon jobbnak érzi az autóját. – A Q3-ban az első etap igen rosszul sikerült, de úgy éreztem, hogy megértettem ennek az okát, majd végül összeraktam egy jó kört. Így előzhettem meg egy Ferrarit.”

Ricciardo célba vette a dobogót - galéria! Forrás: 2017 Getty Images/Mark Thompson

Ricciardo úgy vélte, hogy „a 2. sor elég közel van ahhoz, hogy holnap harcolhassunk”, és úgy tartotta, hogy elérheti a dobogót is. „Közel vagyunk, mindössze egy jó rajtra van szükségem, és már ott is leszünk. Tegnap néhány tizeddel még lemaradtunk a Mercedes és a Ferrari mögött, de ha éjszaka megváltoztatunk néhány dolgot, szerintem az autó össze fog állni.”

Max Verstappen ugyanezt nem mondhatta el magáról, mert ma végig Ricciardo árnyékában maradt, és végül csak a 6. helyet szerezte meg, ráadásul bő 3 tizedet kapott csapattársától. „Az egész hétvégén szenvedtem az autó balanszával, egyszerűen nem tetszik – szögezte le. – Néha el kell fogadni, hogy rossz napunk van.”

Verstappen ezúttal nem volt elég gyors - galéria! Forrás: 2017 Getty Images/Dan Istitene

„Az ember néha sokat küszködik az autójával. Mindent megpróbáltunk, hogy a lehető legjobb munkát végezzük, de ez ma csak a 6. helyre volt elég. Nem is tudom, mi fordult rosszra, mert különben megváltoztattuk volna. Rá kell jönnünk ennek az okára, és remélhetőleg holnapra összehozhatunk valamit.”

Verstappen azonban nem számít könnyű versenyre.

„Egyszerűen nem volt meg a tempónk, nagyon nehéznek bizonyult az időmérő – kesergett. – Amint kimentem, éreztem, hogy az autónak nem jó a balansza. Amikor az ember a megfelelő balanszt próbálja eltalálni, soha sem tud teljesen otthonossá válni az autójában. Ma is ez volt a problémánk. Az biztos, hogy nem lesz könnyű verseny.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!