Vágólapra másolva!
A Ferrarinál fejben már 2018-nál járnak, egy ideje már csak a következő autóhoz tesztelnek. Räikkönennek nehezére esett jó köröket futni.

Sebastian Vettel bizonyult a leggyorsabbnak délelőtt Abu-Dzabiban, majd az esti edzésen is a 2. helyezett lett Lewis Hamilton mögött. Vettel már jóval korábban elvesztette az esélyét a világbajnoki cím megszerzésére, ezért nem meglepetés, hogy a Ferrari is már inkább 2018-ra készül a szezonzáró edzésein.

„Mindig kipróbálunk újdonságokat, hogy javítsunk az autón, nem kifejezetten a jövő év miatt, de az elmúlt két hét során már mindenünk a jövő évre készült – mondta az edzések után. – Fejben már a jövő évnél tartunk. Nyilván, fontos, hogy a csúcson fejezzük be a szezont, mert minél jobb az eredmény, annál jobb a hangulat is.”

Vettelnek nem jött be a szezon alkonya, már a következő hajnalra gyúr - galéria Forrás: DPPI/Florent Gooden

Vettel nem tagadta, hogy a Ferrarinál már mindenkinek a következő autó jár a fejében, de ettől függetlenül jó teljesítményre törekednek a hétvégén. Úgy vélte, a pénteki szereplésénél még jobbra is képes lehet. „Nagyon elégedett voltam a körrel – mondta a második szabadedzés után. – Talán az utolsó szektorban volt még egy kicsi, de alapvetően oké volt.”

A német pilóta a Sky Sportsnak elismerte, szoros a mezőny, és arra számít, hogy szombaton is az marad, de úgy vélte, hogy ha a szokásos lépést meg tudják tenni holnapra virradóan, akkor nem lesz gond a versenyképességükkel. Vettel pozitívumként emelte ki, hogy mindkét autóval mindkét gumikeveréket kipróbálták. Csapattársa, Kimi Räikkönen még várakozó állásponton van.

Räikkönen maximum a pontverseny 4. helyére hajthat Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Pénteken mindig próbálunk a beállítások terén előrelépni – mondta a finn pilóta. – Akadnak dolgok, amiken fejleszteni kell, vannak még teendőink, de ez a normális sztori. Nem volt ma könnyű összerakni egy tökéletes kört. Bizonyos pontokon az autó nagyon jónak tűnt, máshol lehetett volna jobb is.”

Vettel számára szinte formaság a világbajnokság 2. helyének bebiztosítása, hiszen Valtteri Bottasnak nyernie kellene úgy, hogy a német versenyző nem lesz a 9. helynél előrébb a futamon. Räikkönen sokkal rosszabb helyzetben van, neki 8 pontot kellene hoznia Daniel Ricciardón, hogy az övé lehessen az egyéni pontverseny 4. pozíciója.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!