Ricciardo: Nem biztos, hogy Vettel bevállalna a Ferrarinál

Forma-1, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel
Second placed Ferrari's German driver Sebastian Vettel (L) celebrates with third placed Red Bull's Australian driver Daniel Ricciardo in the pits after the Belgian Formula One Grand Prix at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 27, 2017. / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Vágólapra másolva!
Az ausztrál pilóta örül, hogy a Red Bull is szívesen megtartaná, de nem sieti el a döntést a jövőjével kapcsolatban. Nem adna fel mindent a Ferrariért.

Sebastian Vettel és Max Verstappen szerződéseinek meghosszabbítása után Daniel Ricciardo került az F1-es pilótapiac középpontjába, mivel Lewis Hamilton szinte biztosan kitart majd a Mercedes mellett. Az ausztrál pilóta a Red Bull nevelése, de jövőre szabadon igazolhatóvá válik, és egyelőre nem döntött, hogy hol szeretne 2018-tól versenyezni. A Red Bull megtartaná őt is.

„Ez nagyon kedves tőlük – idézte a Globo. – Maxot és engem is megtartanának a csapatnál, de én nem sietek. Nagyon tisztelem a Red Bullt, de van még időm mindent kielemezni” – foglalta össze a 28 esztendős pilóta, aki jövőre a Mercedes és a Ferrari ülését is választhatja, mert Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen szerződése is lejár.

Nem biztos, hogy Vettel örülne neki Forrás: AFP/Loic Venance

Ricciardo elsősorban a lehető legjobb autót szeretné magának, és nem retten el attól sem, hogy Hamilton vagy Vettel legyen a csapattársa. Olasz gyökerei miatt sokszor szóba hozták már a Ferrarival, de neki nem feltétlenül ez az álma. „Ha azt mondom, hogy nem, úgy tűnhet, hogy nem érdekel, de az ’álom’ szó kicsit súlyos. Az álmom, hogy a legjobb autóval világbajnok legyek.”

Ahhoz, hogy ez a Ferrarinál sikerüljön, a közeljövőben az is kell, hogy újra Vettel csapattársa legyen, de a német pilóta kínosan ügyel arra, hogy a rá veszélyt nem jelentő Räikkönen legyen az oldalán.

„Nem vagyok biztos abban, hogy bevállalna – utalt Ricciardo arra, hogy 2014-ben jobban szerepelt Vettelnél a Red Bullnál. – Nem tudom, hogy megvan-e a befolyása ahhoz, hogy megmondja a csapatnak, kit szeretne, de ezen nem is gondolkodom. Nekem csak a továbbra is magas szinten kell vezetnem, ez határozza majd meg a sorsomat.”

A Red Bull egyre jobban szerepel, de lehet, hogy Ricciardo inkább Bottas ülésére hajt majd Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Rose

Ricciardónak elsősorban az ifjú Verstappent kellene legyőznie, aki szerinte tavaly még sokat hibázott, most viszont ő küszködik néha az autója jellegzetességeivel, elsősorban a beállításokat találja meg nehezen. Az viszont optimistává teszi, hogy a gyenge kezdés után a Red Bull gőzerővel fejleszteni kezdett.

„Az idén elvégzett fejlesztéseink lenyűgözők – ismerte el. – Ha egy szinten kezdhetnénk jövőre a Mercedesszel és a Ferrarival, mi lennénk az esélyesek. Az én teljesítményem nem volt tökéletes, de 2018-ra mindent magammal viszek, amit az idén megtanultam. Ez magabiztossá tesz, hogy jövőre erős lehetek.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!