Vágólapra másolva!
A brazil grafikus és kislánya is nagyon örült, hogy elkészíthette Lewis Hamilton idei sisakfestését. A négyszeres világbajnok egy eredetivel megegyező másolatot adott át.

Pályázatot hirdetett a szezon előtt Lewis Hamilton az Instagramon, a Mercedes pilótája arra kérte a közönséget, hogy tervezzék meg az idei sisakjának festését. A győztes pályamű nem sokban különbözik Hamilton tavalyi fejvédőjének megjelenésétől, de így is elnyerte a brit pilóta tetszését, és már akkor megígérte, a tervező egy eredetivel megegyező másolatot is kap.

Az átadásra a Brazil Nagydíjon került sor, ahol Raí Caldato egy Ayrton Senna makettel kedveskedett a négyszeres világbajnoknak, aki az adott szavát betartva átadta sisakjának másolatát a tervezőnek. „Ugyanaz a héj, és minden” – mondta Hamilton, mielőtt kezet fogott a készítővel, és minden jót kívántak egymásnak az átadáskor.

A post shared by Caldato Design (@caldatodesign) on

Caldato az Instagramon azt írta, 14 évesen, miközben Ayrton Sennát nézte az 1990-es Brazil Nagydíjon, nem gondolta volna, hogy egy F1-es világbajnok egyszer az ő sisakfestését fogja viselni. Hamiltont szavait is idézte, aki azt mondta neki: „Ez volt valaha a legjobb dizájnom. Nagyon hálás vagyok a munkádért,

Egy másik bejegyzése szerint meglepetésként érte, hogy Hamilton egy igazi sisakot ajándékozott neki, nem csak egy másolatot, bár a videóban Hamilton kiemeli, hogy az ajándékot korábban nem használta. Ő maga is ugyanilyet kapott a Kanadai Nagydíj után, amikor Ayrton Senna családja egy igazi, de nem használt sisakot ajándékozott neki.

A művész ettől függetlenül nagyra értékelte a gesztust, sőt kislánya is nagyon örült édesapja sikerének és az ajándéknak. „Ennél a képnél jobban nem tudom kimutatni, hogy a családom és én mennyire hálásak vagyunk Lewis Hamiltonnak, és a csapatának. A felejthetetlen hétvége nagyon sokat jelent nekünk!”

Bár Hamilton az idén világbajnok lett, a sisak a Brazil Nagydíjon nem hozott szerencsét neki,

hiszen az időmérőn tőle szokatlan hibát vétett, és összetörte az autóját, a versenyen viszont a bokszutcából rajtolva, látványosan vezetve, a Mercedes megnövelt teljesítményét is kihasználva a 4. helyig zárkózott fel. A brit pilóta egy ideig vezette is a versenyt, de a táv végén már nem maradt elég tapadása ahhoz, hogy elorozza a 3. helyet Kimi Räikkönentől.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!