Verstappen Brazíliában is a győzelemre hajt

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Brazil Nagydíj
SAO PAULO, BRAZIL - NOVEMBER 10: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Brazil at Autodromo Jose Carlos Pace on November 10, 2017 in Sao Paulo, Brazil. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20171110-01945 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Hiába kap rajtbüntetést, Ricciardo már most spórol, hogy eljusson az autója a szezon végéig, Verstappen megint nem az időmérőtől várja a sikert.

Mindkét szabadedzésen a Mercedes, különösen Lewis Hamilton uralkodott a Brazil Nagydíj helyszínén, de a Red Bull versenyzői is optimistának tűntek a pénteki nap végén. Max Verstappen és Daniel Ricciardo elsősorban a két Ferrarival harcolhatott, délután 1-1 pilótájukat meg is előzték, ennek ellenére azonban még nem állt össze az autójuk.

Verstappen különösen délelőtt küszködött, és panaszkodott a tapadás hiányára, Ricciardo autójába pedig be kellett szerelni az idei nyolcadik MGU-H-t is, így rajtbüntetésre számíthat. Ráadásul még így sem biztos, hogy a hátralévő másfél versenyhétvégét kibírja az autójában működő Renault erőforrás, ezért azt is be kellett osztania a nap során.

Ricciardo a Ferrarit figyelte Forrás: 2017 Getty Images/Clive Mason

„Délelőtt nem hoztam ki belőle mindent, mert ezzel a motorral el kell jutnunk a kockás zászlóig Abu-Dzabiban – nyilatkozta Ricciardo. – A helyzet eléggé jónak tűnik, de a Mercedes nagyon gyors, amikor magas üzemanyagszinttel megyünk. Kevés üzemanyaggal közel vagyunk, ők holnap szerintem gyakorolni fogják ezt. A Ferrarival összehasonlítva egész jó napunk volt.”

Ricciardo délután a Scuderia mindkét autóját legyőzte, Verstappennek ez egyelőre nem sikerült.

„A rövid etap alatt össze-vissza járt az autó a szuperlágy gumikkal, úgyhogy jobban kellene állnunk, de így sem vagyunk nagyon lemaradva – nyilatkozta a holland pilóta. – A hosszabb etapok jól sikerültek a szuperlággyal. A lágyakkal a Mercedes nagyon gyors. Tudjuk, hogy ők durvábban bánnak az abroncsaikkal, talán ezért működik náluk jobban a lágy.”

Verstappen már a vasárnapra gondol Forrás: 2017 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen szerint van még tér arra, hogy javítsanak a Red Bull teljesítményén, de úgy véli, elsősorban nem a Red Bullnál kell keresni a fejlődés kulcsát, hanem ismét a motorszállítóra mutatott, pedig Interlagos nem tipikusan az a pálya, ahol a lóerők döntenek.

„Az autónk szerintem az előző négy verseny óta a leggyorsabb, csak kicsit nagyobb csúcssebességre van szükségünk. A Mercedes is gyors, de ha némi javulást el tudunk érni, akkor mi is ott lehetünk, legalábbis nagyjából” – utalt a győzelemért folyó harcra.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!