Vettel nehezen emészti meg a vereséget

F1 Grand Prix of USA GettyImageRank2 Formula One Racing formula 1 Auto Racing Formula One Grand Prix United States Formula One Grand Prix AUSTIN, TX - OCTOBER 22: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and second place finisher Sebast
AUSTIN, TX - OCTOBER 22: Race winner Lewis Hamilton of Great Britain and Mercedes GP and second place finisher Sebastian Vettel of Germany and Ferrari on the podium during the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 22, 2017 in Austin, Texas. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Szerette volna a vb-címig vezetni a Ferrarit, de jövőre újra nekiveselkedik. Úgy érzi, még sok tartalék rejlik a csapatban.

Sebastian Vettel egy ideje a saját bőrén tapasztalja, mit éreztek vetélytársai 2010 és 2013 között, amikor sikert sikerre halmozott a Red Bull-lal. Négy vb-címét egyhuzamban szerezte, az azóta eltelt négy évben viszont a Mercedes pilótái vitték haza a koronát, Lewis Hamilton és Nico Rosberg 3-1 leosztásban.

A hétvégi Mexikói Nagydíjon Hamilton utolérte Vettelt a vb-címek számában, mivel a német pilóta nem tudott az első két hely valamelyikén végezni, így behozhatatlan hátrányba került. Amikor arról kérdezték, hogy éli meg az évek óta tartó vereségsorozatot, így felelt: "Sohasem tudhatjuk, mit hoz a jövő. Lehet, hogy jövő héten leesek egy buszról, és eltöröm a lában. Nem kívánom ezt, csak... Egyszerűen nem tudom."

Hogy mit hoz a következő év, fogalmam sincs. A csapatban még sok tartalék rejlik, rengeteget fejlődhetünk. Ha sikerül, akkor könnyebben harcolhatunk újra a trófeáért" - mondta.

Vettel nem lép túl könnyen a világbajnoki vereségen Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

"A következő szezonban mindent meg fogok tenni, hogy Lewis ne szerezze meg az ötödik vb-címét. 2017 az ő éve volt, de 2018-ban új fejezet kezdődik, mindenki a nulláról fog indulni. Jó úton járunk, és őszintén hiszem, hogy 2018-ban az élen lehetünk."

Vettel az idény első kétharmadában vezette a tabellát, de a nyári szünet előtti Magyar Nagydíj óta egyetlen futamon sem nyert, részben műszaki hibák miatt. Korábban már elismerte, hogy nem csak az autó megbízhatatlanságát kárhoztathatja a vereségét, mert Bakuban a forrófejűségével ő lőtte magát lábon.

Hamiltonnak gratulált, de nem hiszi, hogy egyetlen nagydíjon dőlt volna el a vb-cím sorsa.

"Húsz versenyt rendeznek, ebből eddig tizennyolc ment le. Nem szereztem elég pontot. Számít ez egyáltalán? Nem szeretek egyetlen futamot kiemelni a többi közül. Kettőn nem értem célba, Lewis mindkettőt megnyerte. Azokon vesztettem a legtöbbet" - mondta.

A hátralévő két versenyen még a 2. helye is veszélyben lehet Valtteri Bottastól, bár túlságosan valószínűleg nem fogja bánni, ha kikap a Mercedes másik pilótájától is.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!