Ricciardót az utolsó rajtkockák egyikébe sorolják vissza

Forma-1, Mexikói Nagydíj, Daniel Ricciardo, Red Bull
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 28: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during qualifying for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 28, 2017 in Mexico City, Mexico. Clive Rose/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az időmérő után már körvonalazódott a motorcseréje, és a Red Bull végül úgy döntött, hogy nem kockáztatnak, inkább bevállalják a büntetést. Mivel Ricciardo a 7. helyről indult volna, relatíve kis veszteséggel kap friss erőforrást.

A Red Bull új motort és más elemeket szerel be Daniel Ricciardo autójába a mexikói futamra, az ausztrál versenyző az érte járó büntetéssel ezért a 7. helyett az egyik utolsó rajtkockából fog rajtolni. Eredetileg nem tervezték a motorcserét, de mivel Ricciardo a tapadás hiányával küszködve gyengén szerepelt az időmérőn, és a kivett erőforrás az élettartama vége felé járt, előre tekintve úgy döntöttek, hogy meghúzzák ezt a lépést.

"Tudtuk, hogy itt lesz némi kockázat, és több meghibásodás is történt már a hétvégén - utalt a pilóta más csapatok, elsősorban a Toro Rosso problémáira az időmérő után. - Mérlegelnünk kell, hogy kockázatot vállalva teljesítjük a versenyt, vagy elfogadunk egy büntetést, és ezáltal valószínűleg nem kell majd tartanunk tőle Brazíliában."

Ott, illetve Abu-Dzabiban a pálya jellege miatt a Red Bull versenyképesebb lehet,

bár a mexikói pályán az edzéseken is az volt. Itt a magaslat miatt ritka a levegő, ami az átlagosnál keményebb megterhelést jelent a motoroknak.

Ricciardo csak a mezőny végéről rajtolhat Mexikóban Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Rose

Ricciardo jó eséllyel a Renault legújabb fejlesztésű V6-osát kapja meg, melyet Max Verstappen az előző versenyen már használatba vehetett. Autójába nem csak a motorból, hanem két másik erőforrás elemből is egy vadonatújat szerelnek be, ezért összesen 20 rajthelyes hátrasorolás vár rá.

- tette hozzá. - Szívem szerint versenyeznék, próbálnék előrébb keveredni. Azonban hideg fejjel, érzelmek nélkül kell gondolkodnom."

Brendon Hartleyra szintén büntetést kapott új erőforrás elemek miatt, akinek az autója elromlott az időmérőn. Ricciardo a 16., Hartley a 17. pozícióból várhatja a 20 órakor kezdődő futamot.