Vágólapra másolva!
Toto Wolff szerint sokat javítottak az autón nagy leszorítóerő mellett, ezért nem bánja, hogy az időmérőn kikaptak a Ferrari és a Red Bull gyorsabb versenyzőjétől. Hamilton szerint az eredmény tekintetében ennyi volt a Mercedesben.

A Mercedes versenyzői csak a második rajtsorból vághatnak neki a Mexikói Nagydíjnak, mert Sebastian Vettel és Max Verstappen legyőzte őket. Az időmérő döntő felvonásában Lewis Hamilton és Valtteri Bottas igazából csak távolról szagolhatta a pole-t, a hátrányuk a Q3-ban hirtelen mintegy fél másodpercre duzzadt a Ferrari és a Red Bull gyorsabb pilótája mögött.

Ez annyiból meglepő, hogy a kvalifikációkon a Mercedes általában elő tud varázsolni néhány extra tizedet a motorból, és az edzések eredményei szorosabb küzdelmet vetítettek előre. Toto Wolff csapatfőnök azonban így sem szomorú, látva a fejlődést.

"Közelebb van a három csapat egymáshoz, mint vártuk. Sejtettük, hogy a Mercedesnek ez nehéz pálya lesz, mert magas leszorítóerővel nem vagyunk nagyon jók idén. Úgyhogy elégedett vagyok az eredménnyel" - nyilatkozta a Sky Sportsnak.

Hamilton a 3. helyről indulhat Forrás: AFP/Yuri Cortez

Hamilton elismerte, hogy sokkal többet nem tudott volna kihozni az időmérőből.

- mondta. - Rendben volt a balansz, csak kicsit erősebb tempó kellett volna."

"Az utolsó körömben benne volt még pár tized, de nem lett volna elég az előrelépéshez. Remélem, hogy legalább az egyikükkel (Vettellel vagy Verstappennel) csatázhatok majd."

Hamiltonnak azért nem kell nagyon sietnie, mert ha az 5. helyen vagy előrébb ér célba, megszerzi negyedik világbajnoki címét.

A sportfelügyelők vizsgálták, hogy Verstappen egy alkalommal feltartotta Bottast, de nem osztottak ki neki büntetést, hiába érezte a finn úgy, hogy sokat bukott miatta.

"Kicsit változtatnom kellett az íven a 13-as kanyarnál, egyértelműen tönkretette a körömet. Nem tudom, mit mond erről a szabálykönyv, de tudom, hogy ártott a körömnek. Így ráadásul kettő helyett csak egy kísérletem lehetett a Q3-ban" - mondta Bottas.