Ecclestone: Mindig segítettünk a Ferrarinak nyerni

Forma-1, Bernie Ecclestone, Sebastian Vettel, Ferrari
Former Formula 1 boss Bernie Ecclestone (R) speaks with Ferrari's German driver Sebastian Vettel in the garage at the Sochi Autodrom circuit in Sochi on April 27, 2017. The Formula One Russian Grand Prix will take place on April 30, 2017. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
A Forma-1 előző teljhatalmú ura ismét erős kijelentéssel borzolta a kedélyeket: azt vallotta, hogy az FIA korábbi elnökéve mindig próbálták győzelemhez segíteni a Ferrarit.

Bernie Ecclestone kitárulkozott az olasz La Repubblicának nyilatkozva, és azt vallotta, hogy az FIA előző elnökével, Max Mosleyval közösen mindig a Ferrari szekerét tolták a Forma-1 érdekében. Ecclestone évtizedeken át irányította a világbajnoki sorozatot a kereskedelmi jogok birtokosaként.

"Mindig az volt a legokosabb, ha segítettük a Ferrarit, és a műszaki szabályrendszerrel ezt rendre megtettük - jelentette ki. - Mindegyik csapat fontos az F1-nek, de a Ferrari a legfontosabb."

"Éppen ezért sokat tettünk az évek folyamán azért, hogy a maranellóiak nyerjenek - ismerte el. - Max gyakran segített a Ferrarinak, és én is. Mindannyian azt akartuk, hogy a Ferrari nyerjen."

Ecclestone már ritkán jelenik meg F1-es versenyeken Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A szavait azért nem kell készpénznek venni, a sportág éléről az év elején eltávolított Ecclestone gyakran jelentkezik erős kijelentésekkel. Az ugyanakkor tényleg igaz, hogy a pénzíjak terén kivételeztek a legendás istállóval, amely önmagában az F1-es részvételért rengeteg pénzt kaszált, függetlenül az eredményeitől. A versenyigazgatóról, Charlie Whitingról viszont azt mondta, ő "mindig azt tette, amit tennie kellett."

Nem állt meg ennyinél a meglepő kijelentésekkel,

ugyanis azt feltételezte, hogy a Mercedes titokban segített a Ferrarinak a motorfejlesztésebn,

hogy szorosabb legyen a verseny. Úgy fogalmazott, hogy a Ferrari "segítő kezet kapott."

"Méghozzá a Mercedestől, okkal. Világbajnokságot nyerni a Sauber ellen egy dolog, de a Ferrari ellen más."

A Hondával ugyanez volt korábban."

Wolff: Ez csak Bernie szokásos lövöldözése

Christian Horner ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy ez nem csapata, a Red Bull ügye, és hogy Ecclestone a saját stílusában rakta össze a kirakóst. A két gyártóra ugyanakkor mérges, amiért gyakran összejátszanak.

A Mercedest irányító Toto Wolff nem vette komolyan Ecclestone szavait a motorfejlesztési spekulációról. "Ismerjük Bernie bombáit: ez a mexikói paddockban robbant, pedig ő maga Londonban van - nyilatkozta a Sky Sportsnak, tagadva az állítását. - .Nem igaz. Lábon lőttük volna magunkat, ha ezt tettük volna, és elveszítjük a világbajnokságot."