Verstappent nem aggasztja az újabb motorhiba

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Mexikói Nagydíj
MEXICO CITY, MEXICO - OCTOBER 27: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Mexico at Autodromo Hermanos Rodriguez on October 27, 2017 in Mexico City, Mexico. (Photo by Clive Mason/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20171027-01860 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Csapattársa, Daniel Ricciardo meglepetésre a leggyorsabb volt a Mexikói Nagydíj második szabadedzésén, Max Verstappennek viszont ennél zaklatottabb napja volt.

Már délelőtt is gyorsnak bizonyultak a Red Bullok a Mexikói Nagydíj első szabadedzésén, délután pedig Daniel Ricciardo az 1. helyet is elorozta a világbajnoki címre hajtó Lewis Hamilton elől, míg Max Verstappen szintén az élmezőnyben, a 3. helyen zárt. Ricciardo örömmel nyugtázta az apró sikert, de úgy vélte, akad még javítani való az autója teljesítményén.

„Hosszabb etapokon van még mit keresnünk, de kevés üzemanyaggal többé-kevésbé ott vagyunk. A Mercedesből szombaton mindig többet ki lehet hozni, úgyhogy szerintem néhány tizedet még találnom kell, hogy előttük maradhassak. Szerintem a versenytempónkon még tudunk javítani, de az előző három versenyen elég közel voltak egymáshoz az élcsapatok” – mondta a Sky Sportsnak.

Ricciardónak délután csak a hátát látták Forrás: 2017 Getty Images/Clive Mason

Verstappennek ennél bonyolultabb napja volt, a délelőtti szabadedzés utolsó harmadát a beállítások megváltoztatása miatt kihagyta, és délután is időt vesztett a feltűnően magas olajfogyasztás miatt, de ezúttal az újabb motorhiba nem aggasztotta olyan nagyon. A kétszeres futamgyőztes optimistán várhatja a folytatást, különösen azért, mert

már a paddockban is viccelődnek azzal, hogy Verstappen mindig nyer, amikor Danyiil Kvjatot lefokozzák.

„Szerintem jó az autó tempója. Délelőtt nem sok kört tettem meg, mert néhány jövő évi apróságot próbáltunk ki. A korai befejezéssel kissé elvesztettük a lendületünket, aztán délután az autó balanszát hajszoltuk, de még úgy is a 3. lettem, hogy nem voltam elégedett az egyensúllyal. Motorhibánk is volt, de ez egy régebbi erőforrás, úgyhogy minden rendben lesz” – foglalta össze.

Verstappen még nem elégedett az autójával Forrás: 2017 Getty Images/Clive Mason

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke ma még hosszasan magyarázkodott Verstappen austini kirohanása miatt, és amellett érvelt, hogy el kell rettenteni a pilótákat a pályák kiszélesítésétől vagy levágásától, ha pedig ez a motorversenyeknek nem elfogadható, akkor versenyezzenek máshol. Úgy vélte, Mexikóban jó esélyei lesznek a Red Bull pilótáinak.

– mondta. – A lehető legnagyobb leszorítóerővel megyünk. A fékek hűtése a legnagyobb kezelendő probléma, hiszen kevesebb levegő áramlik át a tárcsán, és a hőmérsékletek az egekbe szöknek. Amikor egyedül megy az autó, ez egész kezelhető, de ha közel halad egy másikhoz, kezd trükkös lenni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!