Társoldalunk:

Verstappent nem aggasztja az újabb motorhiba

2017.10.27. 23:49

Csapattársa, Daniel Ricciardo meglepetésre a leggyorsabb volt a Mexikói Nagydíj második szabadedzésén, Max Verstappennek viszont ennél zaklatottabb napja volt.

Már délelőtt is gyorsnak bizonyultak a Red Bullok a Mexikói Nagydíj első szabadedzésén, délután pedig Daniel Ricciardo az 1. helyet is elorozta a világbajnoki címre hajtó Lewis Hamilton elől, míg Max Verstappen szintén az élmezőnyben, a 3. helyen zárt. Ricciardo örömmel nyugtázta az apró sikert, de úgy vélte, akad még javítani való az autója teljesítményén.

„Hosszabb etapokon van még mit keresnünk, de kevés üzemanyaggal többé-kevésbé ott vagyunk. A Mercedesből szombaton mindig többet ki lehet hozni, úgyhogy szerintem néhány tizedet még találnom kell, hogy előttük maradhassak. Szerintem a versenytempónkon még tudunk javítani, de az előző három versenyen elég közel voltak egymáshoz az élcsapatok” – mondta a Sky Sportsnak.

Ricciardónak délután csak a hátát láttákForrás: 2017 Getty Images/Clive Mason

Verstappennek ennél bonyolultabb napja volt, a délelőtti szabadedzés utolsó harmadát a beállítások megváltoztatása miatt kihagyta, és délután is időt vesztett a feltűnően magas olajfogyasztás miatt, de ezúttal az újabb motorhiba nem aggasztotta olyan nagyon. A kétszeres futamgyőztes optimistán várhatja a folytatást, különösen azért, mert

már a paddockban is viccelődnek azzal, hogy Verstappen mindig nyer, amikor Danyiil Kvjatot lefokozzák.

„Szerintem jó az autó tempója. Délelőtt nem sok kört tettem meg, mert néhány jövő évi apróságot próbáltunk ki. A korai befejezéssel kissé elvesztettük a lendületünket, aztán délután az autó balanszát hajszoltuk, de még úgy is a 3. lettem, hogy nem voltam elégedett az egyensúllyal. Motorhibánk is volt, de ez egy régebbi erőforrás, úgyhogy minden rendben lesz” – foglalta össze.

Verstappen még nem elégedett az autójávalForrás: 2017 Getty Images/Clive Mason

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke ma még hosszasan magyarázkodott Verstappen austini kirohanása miatt, és amellett érvelt, hogy el kell rettenteni a pilótákat a pályák kiszélesítésétől vagy levágásától, ha pedig ez a motorversenyeknek nem elfogadható, akkor versenyezzenek máshol. Úgy vélte, Mexikóban jó esélyei lesznek a Red Bull pilótáinak.

Remélhetőleg jók leszünk ezen a pályán. A motorok nem igazán kapnak levegőt ilyen magasban, ezért kiegyenlítődik a helyzet.

– mondta. – A lehető legnagyobb leszorítóerővel megyünk. A fékek hűtése a legnagyobb kezelendő probléma, hiszen kevesebb levegő áramlik át a tárcsán, és a hőmérsékletek az egekbe szöknek. Amikor egyedül megy az autó, ez egész kezelhető, de ha közel halad egy másikhoz, kezd trükkös lenni.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!