Társoldalunk:

Kvjat hiába szerzett pontot, Hartley indulhat helyette Mexikóban

2017.10.23. 19:34

A Toro Rosso Mexikóra is megkavarja a pilótafelállását: Pierre Gasly visszatérhet, Brendon Hartley pedig újabb lehetőséget kap, így Danyiil Kvjatnak nem jut hely. Könnyen elképzelhető, hogy véget ért az F1-es pályafutása.

Nem volt elég Danyiil Kvjatnak az austini pontszerzés ahhoz, hogy a következő versenyen is vezethessen a Toro Rossónál, a faenzai csapat ugyanis bejelentette, hogy Pierre Gaslyval és Brendon Hartleyval állnak rajthoz a hétvégi Mexikói Nagydíjon.

Ők ketten eddig összesen csak három F1-es futamon indultak, mindketten ősszel debütáltak. A Toro Rosso egyelőre csak a mexikói versenyre jelentette be a felállását, de könnyen lehet, hogy az utolsó két helyszínen is maradhatnak az autóban, és a rutinosabb Kvjat kegyvesztetté válik.

A jelek szerint Kvjat csak egy versenyre tért visszaForrás: AFP/2017 Getty Images/Peter Fox

Az istálló még egyik pilótáját sem nevezte meg a 2018-as szezonra, Gasly és Hartley teljesítményét feltehetően ilyen szemmel is figyelik. Mindketten jó teljesítménnyel mutatkoztak be a Forma-1-ben, nem lógtak ki a mezőnyből, így reménykedhetnek, hogy versenyzői állást kapnak jövőre.

Kvjat F1-es kalandja ezzel véget érhet. 2014-ben még egyike volt a Red Bull feltörekvő tehetségeinek, a következő évben Sebastian Vettel távozása után már a cég első számú csapatánál versenyezhetett, de korrekt első szezonja után botladozva kezdte 2016-ot, és Max Verstappennel helyet cserélve ismét lefokozták a Toro Rossóhoz.

Itt idén nem tudta tartani csapattársa, a Renault-hoz azóta kölcsön adott Carlos Sainz tempóját, nem vetkőzte le a baleseteket sem, és Gasly kedvéért félreállították a Malajziai és a Japán Nagydíj idejére. Mivel a francia tehetség az előző hétvégén a Super Formula bajnoki címéért mérkőzött (volna) meg Japánban – egy tájfun miatt azonban lefújták a futamokat, így maradt 2. az összetettben –, az USA Nagydíjra visszaülhetett a volán mögé, és 10. lett. Ugyanakkor eleve bizonytalan volt a jövőjét illetően, és kérte, hogy a Red Bull elöljárói öntsenek tiszta vizet a pohárba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK