Vágólapra másolva!
Az USA Nagydíj első két szabadedzésén a negyedik vb-címére gyúró Hamilton zsebelte be az 1. helyet, de a csapatánál semmit nem vesznek biztosra, mert tudják, hogy a Ferrarinak zűrös napja volt.

A Mercedes számára ígéretesen kezdődött az USA Nagydíj hétvégéje, hiszen Lewis Hamilton pénteken mindkét szabadedzést az élen zárta. A brit versenyző délelőtt és délután is fél másodpercet vert világbajnoki ellenfelére, Sebastian Vettelre, akinek azonban több problémával – délelőtt egy rázkódást okozó gumiszettel, délután pedig egy kicsúszással és egy futóműhibával – meg kellett küzdenie, ezért a Mercedesnél nem bízzák el magukat.

„Még sok területen javulnunk kell, de általában véve az összes típusú gumin és bármilyen üzemanyagszint mellett elégedettek vagyunk az autónkkal – ismerte el a csapat technikai igazgatója, James Allison.

Hamilton délután, az ultralágy Pirelliken elért 1:34.668-as idejével megdöntötte saját tavalyi körrekordját, és 4 tizeddel előzte meg a közvetlenül mögötte végző Max Verstappent.

Bottas egyszer csúnyán elfékezte magát az első kanyarnál Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Rose

„Ez érdekes nap volt abból a szempontból, hogy a pálya állapota és az autó viselkedése is elég hullámzóan alakult – mondta a brit, aki vasárnap akár be is biztosíthatja negyedik vb-címét, ha jól jön ki neki a lépés. – Még van sok terület, ahol javulnunk kell, de úgy tűnik, összességében stabil alapunk van, és erősen kezdtük a hétvégét."

Valtteri Bottas a nyári szünet óta nem tudja tartani a lépést a csapattársával, és a két pénteki edzésen megint 6 tizedmásodperccel lassabb volt nála, miután délelőtt az egyik szett gumiját is szétfékezte a célegyenes végén.

A finn rendre csak a 3-4. helyeket kaparintotta meg, Vettelt egyszer sem sikerült megelőznie.

„Ami a beállításokat illeti, a dolgunk szerintem a szokásos – jelentette ki Bottas. – Ez mindennel együtt normális nap volt. Élveztem a vezetést, de azért bízok benne, hogy a holnap még jobban alakul. Remélem, a hétvégén száraz lesz az idő, az a csapatoknak és a szurkolóknak is kellemesebb lenne."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!