Verstappen elégedett, Ricciardo csak szeretne az lenni

Forma-1, USA Nagydíj, Daniel Ricciardo, Red Bull
AUSTIN, TX - OCTOBER 20: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during practice for the United States Formula One Grand Prix at Circuit of The Americas on October 20, 2017 in Austin, Texas. Clive Rose/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Red Bull mindkét versenyzője lehetségesnek tartja a jó eredményt az USA-ban, de Ricciardónak ehhez még javítania kell a beállításokon.

A Red Bull azzal az örömhírrel vágott bele az USA Nagydíjba, hogy sikerült megállapodniuk Max Verstappennel, és 2020-ig szerződést hosszabbítottak vele. A holland pénteken jó szerepléssel igazolta, hogy érdemes bízni benne, hiszen délután a 2. helyen zárt a tabellán, csak Lewis Hamilton volt gyorsabb nála.

"Ma jó tempót diktáltunk a versenyszimuláción és a rövid etapokon egyaránt. Ezért úgy gondolom, képesek lehetünk jó eredményre itt" - mondta Verstappen.

Ehhez azonban az is kell, hogy ne kapjon rajtbüntetést

– a Red Bull ugyanis fontolgatja, hogy beszereljék neki a Renault legújabb motorját, melyet Nico Hülkenberg és Brendon Hartley hátrasorolás árán megkap a hétvégén.

Csapattársának, Daniel Ricciardónak kevesebb oka van az elégedettségre. Délelőtt mintegy félórát vesztegelt a bokszban műszaki hiba miatt, délután pedig Verstappennel ellentétben nem tudta megelőzni Sebastian Vettelt és Valtteri Bottast.

Ricciardo beállításain még csiszolni kell Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Rose

"Nem volt könnyű nap. A tapadás alacsonyabb, mint amire számítottunk - jelentette ki az ausztrál. - Nagy volt a páratartalom, ezért a gumik eléggé felforrósodtak, és emiatt nehéz volt megfelelő tapadást kicsiholni az autóból."

"Akad pár dolog, amit holnap megpróbálhatunk azután, hogy a mai edzéseken tisztább képet kaptunk.

"Ha holnap mindent jól összerakunk, ott lehetünk az élbolyban. Ez a célunk, és megvalósulhat. Dolgozni fogunk érte, és remélhetőleg az első három között végezhetünk."

Ricciardo leggyorsabb köre 4 tizeddel volt lassabb Verstappenénél, de az előtte végző Bottasétól is majdnem 2 tizeddel elmaradt.