Alonso visszatér menő indianapolisi sisakjához

101st Indianapolis 500 - Carb Day GettyImageRank1 SPORT HORIZONTAL Motorsport DRIVER Spain USA Indianapolis Photography Preparation Arts Culture and Entertainment Indy Racing League Carb Day Topix Bestof Fernando Alonso - Race Car Driver PersonalityInQueu
INDIANAPOLIS, IN - MAY 26: Fernando Alonso of Spain, driver of the #29 Chandon Honda prepares to drive during Carb day for the 101st Indianapolis 500 at Indianapolis Motorspeedway on May 26, 2017 in Indianapolis, Indiana. Chris Graythen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az USA Nagydíjon ugyanolyan festésűt fog viselni, csak az F1-es rajtszáma lesz rajta. Azt mondja, még mindig nem döntött a jövőjéről.

Fernando Alonso az Instagramon jelentette be, hogy a jövő hétvégi USA Nagydíjon az Indy 500 előtti tisztelgésként a Forma-1-ben megszokott festésű helyett egy olyan sisakot fog viselni, mint amilyen akkor volt rajta, amikor az idén rajthoz állt a legendás amerikai versenyen. A különbség mindössze annyi lesz, hogy az ott használt 29-es helyett értelemszerűen az F1-es rajtszámát, azaz a 14-est tünteti fel rajta.

Casco para el US GP. Helmet for the US GP. #indy500tribute # #fans #thanks #mclaren #bellhelmets @bellhelmetseurope

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által megosztott bejegyzés,

Amióta Sebastian Vettel egy időben szinte hétvégenként váltogatta a sisakját, külön szabály van rá, hogy pilóták a könnyebb beazonosíthatóság kedvéért egy szezonban csak egyszer térhetnek el az állandó dizájnjuktól. Alonso ezt a lehetőséget fogja kihasználni Austinban.

A spanyol versenyző jövője hivatalosan még mindig nem tisztázódott. Bár más épkézláb alternatíva híján szinte biztosan a Renault motorjaira váltó McLarennél folytatja majd a pályafutását, és korábban azt mondta, várhatóan a Japán és az USA Nagydíj közötti két hétben fog dönteni, az Il Mundo Deportivónak a héten elárulta, hogy egyelőre nincs új fejlemény az ügyben.

Alonso az idei Indy 500-on a spéci sisakban. Sokáig a győzelemért is harcban állt, mígnem motorhiba miatt kiesett Forrás: AFP/2017 Getty Images/Chris Graythen

Alonso újra kijelentette, hogy szeretné megszerezni az autósport „hármas koronáját", azaz a Monacói Nagydíjon aratott győzelme mellé be akarja gyűjteni az elsőséget az Indy 500-on és a Le Mans-i 24 óráson is.

„Ahogy már számtalanszor elmondtam, az egyik célom a világ legjobbjává, legteljesebb értékű versenyzőjévé válni, és még mindig úgy hiszem, ehhez más sorozatokban is nyerni kell. Különösen a hármas korona megszerzése nagy szó, ami eddig csak Graham Hillnek jött össze – emlékeztetett. – Nekem is ez az egyik vágyam."

Alonso ugyanakkor a félreértés elkerülése végett kijelentette, hogy egyelőre nem akar átszerződni az IndyCarba, a jövőjét továbbra is a Forma-1-ben képzeli el.

„A karrierje kezdetén az ember mindig arról álmodik, hogy megmutathatja a világnak a tehetségét, és sikeres lehet az F1-ben – árulta el. – Engem az motivál ennyi év után is, hogy még mindig nagy várakozásokkal szállok be az autóba. Az a felelősségem, hogy minél jobb eredményeket szállítsak a csapatnak."

A McLarennek egyelőre csak 23 pontja van az idén – 4-gyel kevesebb, mint amennyit 2015-ben, a Hondával folytatott új együttműködésük első szezonjában szereztek. A csapat két pilótájából az újonc Stoffel Vandoorne gyűjtött többet.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!