Vettel hirtelen haragú, de hamar lenyugszik

Forma-1, Daniel Ricciardo, Sebastian Vettel
Second placed Ferrari's German driver Sebastian Vettel (L) celebrates with third placed Red Bull's Australian driver Daniel Ricciardo in the pits after the Belgian Formula One Grand Prix at the Spa-Francorchamps circuit in Spa on August 27, 2017. / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardo egy éven keresztül Sebastian Vettel csapattársa volt, és úgy látja, nem igazán van szenvedélyesebb versenyző a mezőnyben a négyszeres világbajnoknál. Ezzel magyarázza a dühkitöréseit is.

A többnyire barátságos Sebastian Vettelnek időnként elborul az agya a volán mögött, és magából kikelve üvöltözik a rádión, ahogy arra a tavalyi Mexikói vagy az idei Azeri Nagydíjról is emlékezhetünk. Előbbin az FIA versenyigazgatóját szidta keresetlen szavakkal, utóbbi pedig azért dühöngött, mert véleménye szerint Lewis Hamilton féktesztelte.

A négyszeres világbajnoknak muszáj meghúznia magát, nehogy még egyszer elragadják az indulatok, mert azzal egy súlyosabb retorziót, akár egy eltiltást is kockáztathat.

Korábbi csapattársa, Daniel Ricciardo szerint nincs baj vele, egyszerűen csak ilyen hirtelen haragú, de mindig gyorsan lehiggad.

"Egy évig a csapattársa voltam, bár az gyorsan lepergett. Én úgy látom, a pillanat hevében elég érzékenyen, indulatosan tud reagálni - idézte őt a Crash.net. - Amint viszont lecsillapszik benne az adrenalin, egész korrekten áll hozzá a dolgokhoz."

Vettel és Ricciardo Forrás: AFP/Loic Venance

"Tavaly Mexikóban is indulatos volt az első reakciója, de utána átgondolta a történteket. Fűtik az érzelmek, ez a szenvedélyességéből fakad.

Ricciardo 2014-ben, a német utolsó Red Bull-os idényében volt Vettel csapattársa, és meglepetésre meg is előzte a tabellán úgy, hogy az volt az első szezonja a csapatnál.

"Biztos vagyok benne, hogy bármikor, amikor legyőztem, dühös volt a célvonalnál, de amikor visszamentünk a mérnökökhöz, mindig sportszerűen kezet fogott velem és gratulált - mondta Ricciardo. - Miután lehiggad, valószínűleg még nálam is jólneveltebb."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!