Társoldalunk:

Verstappen már várja, hogy Hamilton és Vettel egymásnak essen

2017.10.07. 10:41

A Red Bull az időmérőn nem tudott labdába rúgni a világbajnoki éllovasok mellett, de Max Verstappen szerint vasárnap még az ő javára is fordulhat a kocka.

A múlt héten, Malajziában mutatott formát a Red Bull nem tudta átmenteni Japánba is, azonban Valtteri Bottas büntetésének köszönhetően így is a 3-4. helyre hozták be az autóikat a szuzukai időmérő edzésen. Az eltérő beállításoknak is köszönhetően egy hajszállal Daniel Ricciardo szerepelt jobban, de Max Verstappen sem volt csalódott a leintés után.

„Amikor átszeltem a célvonalat, nem ingattam a fejemet, úgy éreztem, ez minden, amit ebből ki tudok hozni – nyilatkozta Ricciardo a Sky Sportsnak. – Nagyon szoros volt Maxszal, jó értelemben véve kergetjük egymást, és örülök, hogy megörököltem a 3. helyet. A pálya tisztább oldalán talán kicsit jobb helyzetben leszek, és az elején az élen állókkal tarthatok majd.”

Vajon melyik Red Bull sáfárkodik jobban a beállításokkal? - galéria!Forrás: 2017 Getty Images/Mark Thompson

Ricciardo szerint „a start sok mindent meghatároz majd, mert elég trükkös itt előzni.” Az ausztrál pilóta úgy vélte, elsősorban a futamon működik majd jól a beállítása, mert a forgalomban jól jöhet, hogy csökkentette a leszorítóerőt, így az egyenesekben jobban tud majd támadni vagy védekezni. Érdekesség, hogy ugyanerre számít Max Verstappen is, csak más okból.

A Malajziai Nagydíj győztese reméli, hogy az ellenfelei elkoptatják majd az abroncsaikat a futamon.

„Lehetett volna jobb is az eredmény, de ez így is oké – mondta Verstappen. – Különböző stratégiát választottunk az autókra, az egyiken nagyobb, a másikon kisebb leszorítóerővel mentünk, én mentem a nagyobbal. Nem biztos, hogy ez volt a helyes döntés, most azt mondanám, hogy nem, de holnap lehet, hogy más lesz a helyzet, ezt nehéz megmondani.”

Verstappen megint győzelemre tör? - galéria!Forrás: 2017 Getty Images/Mark Thompson

Verstappen szerint az új autókkal gyorsabb lett a szuzukai pálya, és több kanyart is egyenesként lehet már kezelni, ez viszont nem kedvez a gyengébb motorral hajtott Red Bullnak, ráadásul nincs is olyan meleg, mint Malajziában volt, ez is hátráltatja, hogy újabb győzelemért harcolhasson. Ricciardóhoz hasonlóan azonban ő is lát lehetőséget a rajtban, főleg, ha a világbajnoki éllovasok összecsapnak

Már várom, hogy láthassam!

– vágta rá a Sky Sportson. –  Az első Q3-as etapom után egyáltalán nem voltam boldog, de a második egész jól sikerült, és szerintem erre lehet építkezni. Holnap sokkal melegebb lesz, gyorsabban kopnak majd a gumik, meglátjuk, mi lesz” – mondta Verstappen a várhatóan kétkiállásos verseny előtt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!