Renault: Sportszerűen fogunk toborozni

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Nico Hülkenberg, Renault Sport Racing, Malajziai Nagydíj
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Malaysia, #5 Sebastian Vettel (GER, Scuderia Ferrari), #27 Nico Hulkenberg (GER, Renault Sport F1 Team), | Verwendung weltweit
Vágólapra másolva!
A brit-francia istálló 2020-ra le akarja dolgozni a hátrányát, ehhez a csapatfőnökük szerint agresszív toborzásra van szükségük. Sportszerű hozzáállást ígért a részükről.

Kiborította az F1-es csapatok képviselőit, hogy az FIA volt műszaki igazgatója, Marcin Budkowski valószínűleg a Renault F1-es csapatának operatív igazgatója lesz, mindössze három hónapos kényszerszabadság után, így az új munkahelyén akár az ellenfelek legféltettebb titkait is megoszthatja.

Cyril Abiteboul, a Renault Sport Racing ügyvezetője nem kommentálta Budkowski egyelőre esetleges leigazolását, de a Sky Sportsnak arra panaszkodott, hogy az ellenfelektől szinte lehetetlen szakembereket szerezni, mert a legjobbakat évekre bebetonozzák a szerződéseikbe, ezért alternatív megoldásokat kell találniuk.

A Renault élcsapat akar lenni Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Hoch Zwei

„Az élcsapatok egyikévé akarunk válni 2020-ra – szögezte le. – Ez bizonyos szempontból még messze van, de ha megnézzük, hogy a középmezőny és az élcsapatok között 1-1,5 másodperc a különbség, akkor ez egy nagy ugrás. Ezért is kell agresszívnak lennünk, hogy odaérjünk 2020-ra.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke esetleges jogi aggályokat is felvetett Budkowski leigazásával kapcsolatban.

„Nem azért veszünk részt ebben a sportban, hogy barátkozzunk. Persze, mindent lehet különböző módszerekkel csinálni, de a toborzásunk lényege, hogy gyarapodjunk, nem szükségszerűen Marcin révén. Enstone-nak igen nagy szüksége van a fejlődésre. Amikor átvettük az irányítást, 475-en dolgoztunk itt, most 620-an. Nem titok, hogy ezeknek az embereknek jönniük kell valahonnan, és a többi csapatból is vadásznunk kell egyeseket.”

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Több csapat is rosszallását fejezte ki, hogy az FIA egyik beavatott szakembere az egyik csapatnál köthet ki, Abiteboul viszont úgy vélte, hogy a Renault mindig is sportszerű volt, bár arra nem tért ki, hogy Flavio Briatore irányítása alatt 2007-ben jogosulatlanul szereztek adatokat a McLarentől és 2008-ban szintén Briatore részvételével csaltak a Szingapúri Nagydíjon.

„A Renault története tiszta azzal kapcsolatban, hogy mindig is hihetetlenül sportszerű és lojális volt – nyilatkozta Abiteboul. – Bármit is teszünk, az biztosan nagyon hűséges és fair lesz az ellenfeleinkkel szemben” – ígérte a francia szakember.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!