Vágólapra másolva!
A négyszeres világbajnok remekül versenyzett, a leintés után viszont nagyon összetörte a Ferrarit. Szerinte Lance Stroll volt a hibás, a sportfelügyelők még vizsgálódnak.

A 20. rajthelyről indulva egészen a 4. pozícióig jutott Sebastian Vettel a vasárnap rendezett Malajziai Nagydíjon. Vettel a futam során tisztán küzdött, a leintés után viszont szokatlan balesetbe keveredett, és nagyon összetörte a Ferrarit. Vettel a külső íven közlekedett, amikor Lance Stroll hátulról nekiment.

A Ferrari bal hátsó futóműve kiszakadt a helyéről, és felmerült az is, hogy megsérülhetett a sebességváltó is. Vettelt honfitársa, Pascal Wehrlein fuvarozta vissza a bokszba. A sportfelügyelők vizsgálatot indítottak az ügyben, a felek természetesen egymást hibáztatták.

Wehrlein vitte vissza Vettelt a bokszba - galéria! Forrás: AFP/Roslan Rahman

„Hogy lehet ez? – kérdezte Vettel hitetlenkedve a rádión. – Stroll nem is látja, hogy hova megy. Teljesen beleszállt az autómba. Komolyan mondom!” – nyomatékosította, mert ő is érezte, hogy látatlanban ezt a mérnöke sem fogja elhinni. Stroll úgy látta, hogy „Vettel épp nekiment az autóm oldalának”, majd azt nyilatkozta, hogy „furcsa” baleset volt, és nem érzett szándékosságot.

A sportfelügyelők végül úgy ítélték meg, hogy egyik versenyző sem hibáztatható jobban a másiknál, és nem büntették meg őket.

„A külső ívre húzódtam, hogy összeszedjek némi gumit, szerintem Lance nem figyelt oda, és ugyanezt tette. Én viszont már ott voltam, és összeértünk. Teljesen szükségtelen volt, szerintem egyszerűen nem nézett körbe – magyarázta Vettel a Sky Sportsnak. – Nem tudom, mi van a sebességváltóval, de valahogy majd megoldjuk.”

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

A négyszeres világbajnok hátránya 34 pontra nőtt Lewis Hamilton mögött az egyéni világbajnoki pontversenyben, és még nagyobb bajba kerülhet, ha a jövő hétvégén zajló Japán Nagydíjra ki kell cserélni a sebességváltóját. „Nem az én hibám, ha valaki más is úgy dönt, hogy össze akar szedni egy kis gumit, és nekimegy egy másik autónak.”

Vettel remek taktikával a 4. helyig ért el, ehhez azonban az is kellett, hogy Kimi Räikkönen el sem tudott rajtolni a 2. kockából.

„Nagyon jó autónk volt ma, ha előrébb rajtolunk, szerintem megnyertük volna a versenyt, de ma ez nem így alakult. Úgy gondolom, a verseny nagy részében a miénk volt a leggyorsabb autó, de az utolsó helyről kellett indulnunk. Kemény futamunk volt, hiszen Kimi már a rajt előtt kiesett” – magyarázta a leintés után.

Räikkönen is sajnálja, hogy lemaradt a sikerről

A 3. helyezett Daniel Ricciardo az időmérő után Räikkönent tartotta a legesélyesebbnek a győzelemre száraz pályán, de a finn pilóta alatt már a rajtrácsra vezető körön elromlott a Ferrari, és nem is sikerült megjavítani azt. „Nem hiszem, hogy bárki is tudja, mi történt – nyilatkozta a Sky Sportsnak. –

Räikkönen szerint nem a szerelők hibáztak az autójával. „Tegnap még tökéletesen működött, aztán ma hirtelen gondok merültek fel a semmiből. Van ilyen. Elkeserítő, de nem lehet senkit sem hibáztatni ezért.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!