Verstappen fél tizedmásodpercet kapott a 20. születésnapjára

F1 - MALAYSIA GRAND PRIX 2017 CIRCUIT F1 FORMULE 1 FORMULE UN GP GRAND PRIX MALAISIE RACE VERSTAPPEN Max (ned) Red Bull Tag Heuer RB13, RAIKKONEN Kimi (fin) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari, HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Merc
VERSTAPPEN Max (ned) Red Bull Tag Heuer RB13, RAIKKONEN Kimi (fin) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari, HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP during 2017 Formula 1 FIA world championship, Malaysia Grand Prix, at Sepang from September 28 to October 1 - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
Ennyin múlt, hogy ő kaparintotta meg a 3. rajtkockát a Malajziai Nagydíjra, nem Ricciardo, aki úgy érzi, esőben a győzelemre is lesz esélyük, de a dobogó mindenképpen elérhető számukra.

A Red Bull végül nem tudta tartani a lépést a Mercedesszel és a Ferrarival a Malajziai Nagydíj időmérő edzésén, de Sebastian Vettel motorhibájából előnyt kovácsolva Max Verstappen és Daniel Ricciardo megszerezte a 3-4. rajtkockát, és úgy érzik, a versenyen lesz esélyük még feljebb kapaszkodni.

Verstappen, aki éppen ma ünnepli 20. születésnapját, 54 ezredmásodperccel végzett a csapattársa előtt.

– viccelődött Ricciardo, de hozzátette, hogy „természetesen nem kellemes ennyivel kikapni, már túl sokszor volt ilyen kicsi a különbség közöttünk."

„Nem baj, szerintem a dobogóra még innen is felkerülhetek, ha pedig esik, sokkal inkább a győzelem lesz a célom – tette hozzá. – Azt hiszem, dobhatunk egy nagyot, lesz lehetőségünk pezsgőt locsolni."

Räikkönen és Verstappen ugratta egymást kicsit az időmérő után - katt a galériához! Forrás: DPPI/Florent Gooden

A derűlátás oka, hogy amikor a péntek délelőtti szabadedzésen vizes volt a pálya, a Red Bull mindenkire másodperceket vert, míg a Mercedes kifejezetten rosszul ment. Ricciardo a versenyen amúgy veszélyesebbnek tartja a 2. helyről rajtoló Kimi Räikkönent, mint a pole tulajdonosát, Lewis Hamiltont.

– mondta. – Azt hiszem, mi nem voltunk igazán elégedettek a tempónkkal, és úgy tűnik, a Mercedes sem talált elég jó balanszot, vagy nem teregette ki a lapjait."

„Szerintem mi száraz pályán is ott lehetünk az elejében. A gumik túlmelegszenek, ezért muszáj menedzselni őket, és ha már 5 fokkal alacsonyabban kell tartani a hőmérsékletüket, az óriási különbséget jelent az autó viselkedésében."

Habár Verstappen is csaknem fél másodperccel bizonyult lassabbnak Hamiltonnál, megfelelőnek nevezte a rajtpozícióját. „Ezen a pályán mindig élvezetes vezetni, különösen az időmérőn, amikor az 5-ös és 6-os kanyar padlógázos. Szórakoztató, és közönség is elképesztően szenvedélyes – mondta. – Ez tökéletes hely a születésnapom eltöltésére!"

A holland ezzel végleg lecsúszott a lehetőségről, hogy az F1 történetének első tinédzsere legyen, aki megszerzi a pole pozíciót.

Ennél azonban jobban aggódik a rajt miatt. Miután két hete, Szingapúrban összeütközött Räikkönennel és Vettellel, most viccesen azt mondta, „nem akarok szendvicsbe kerülni!" Ám a mellette álló finn sem habozott a válasszal: azzal vágott vissza neki, hogy „nem szeretném, ha valaki nekem jönne!"

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!