Kubica visszatérését megtorpedózná a Williams tartalékja

F1 - HUNGARY GRAND PRIX 2017 Auto CAR F1 formula 1 FORMULE 1 FORMULE UN GP GRAND PRIX HONGRIE Motorsport RACE WORLD CHAMPIONSHIP DI RESTA Paul test driver Williams F1 Mercedes FW40 ambiance portrait during the 2017 Formula One World Championship, Grand Pr
DI RESTA Paul test driver Williams F1 Mercedes FW40 ambiance portrait during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Hungary from July 28 to 30, Hungaroring, Budapest - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
A csapat tartalékpilótája, a Magyar Nagydíjon derekasan helytálló Paul di Resta is beszállt a játszmába a még kiadó 2018-as versenyzői ülésért.

Miután egyre több csapatnál telik be a kétfős keret, a szerződés nélküli versenyzőknek a Williams lehet az egyik legvonzóbb célállomás, amelynél egy hely jövőre még kiadó Lance Stroll mellett. A nyugdíjból az idei évre visszarángatott Felipe Massa kijelentette, hogy szívesen maradna 2018-ra is, de ehhez az kell, hogy az istálló is kifejezze felé a közös munka szándékát.

Ezt persze nyilván többen nem szeretnék, például Robert Kubica, akinek meghiúsult az F1-es visszatérés lehetősége a Renault-nál, és nemsokára pont a Williamsnél bizonyíthat egy teszten – igaz, a szuzukai lehetőséget Stroll családja megfúrta. A lengyelhez hasonlóan szintén újra versenyzői állásra pályázik Paul di Resta, a Williams tartalékja, aki utoljára 2013-ban vitt végig egy teljes idényt.

Di Resta a Hungaroringen ugrott be Massa helyére Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

"Elég jól ismernek a csapatnál, másfél éve itt vagyok. Igyekeztem minél jobban kivenni a részem a munkából, és továbbra is ezt fogom tenni - nyilatkozta az Autosportnak a skót.

"Ezzel párhuzamosan a DTM-ben is versenyzek, de nyilván az a legfőbb, hogy itt lehetek. Tanultam a korábban elkövetett hibáimból, próbálom hasznosítani őket."

Di Resta az idei Magyar Nagydíjon Massa betegsége miatt váratlanul versenyzési lehetőséget kapott, s bár a helyezése nem volt kiemelkedő, teljesítményével kivívta a közönség elismerését, mivel úgy pattant volán mögé, hogy az időmérő előtt össz-vissz 10 kör tapasztalata volt a 2014 óta használt turbós autókkal a szimulátoron kívül.

A skót örül, hogy nem vallott szégyent. "Bizonyítottam magamnak, hogy még mindig képes vagyok elvégezni a munkát, jóllehet, igazából mindig hittem benne - mondta. - Egyúttal talán ízelítőt adtam a világnak is, mire lennék képes, ha kapnék egy rendes lehetőséget."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!