Váratlan pilótacsere jöhet a hétvégén a Toro Rossónál

F1 In-Season Testing In Budapest - Day One P-20170802-00556 BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 01:  Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Pierre Gasly of France and Red Bull Racing look on from the pit wall during day one of F1 in-season testing a
BUDAPEST, HUNGARY - AUGUST 01: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and Pierre Gasly of France and Red Bull Racing look on from the pit wall during day one of F1 in-season testing at Hungaroring on August 1, 2017 in Budapest, Hungary. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170802-00556 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
A hírek szerint Danyiil Kvjatot Malajziában félreállítják, hogy kipróbálhassák a Red Bull tesztpilótáját, Pierre Gaslyt.

Úgy hírlett, ha a Renault-nak Carlos Sainzot már a hétvégi Malajziai Nagydíjtól sikerül beültetnie Jolyon Palmer helyére, a Toro Rosso a Red Bull tesztpilótájával, Pierre Gasly-val pótolja őt.

Ez jól jönne az energiaitalosok fiókcsapata számára, hogy még az idei szezonból hátralévő hat hétvégén kiértékelhessék a teljesítményét, és így el tudják dönteni, leigazolják-e őt jövőre.

Palmer szerződése a Renault-val azonban bombabiztosnak tűnik, ezért egyre valószínűbb, hogy az év végéig meg tudja tartani az állását. Az Autosport értesülései szerint a Toro Rosso ennek ellenére is szeretné kipróbálni Gaslyt, de Sainzot nem szívesen nélkülözné, főleg az után, hogy legutóbb, Szingapúrban F1-es pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el, amikor a lágyabb gumikon rohamozó ellenfeleket maga mögött tartva 4. lett.

Max Verstappen és Pierre Gasly a hungaroringi teszten Forrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Charles Coates

Ennek köszönhetően a Toro Rosso 7 pontra közelítette meg a konstruktőri összetett 5. helyén álló Williamst, amelyet még reális esélyük van befogni, miközben a Renault-t is kordában kellene tartaniuk. A csapatbajnokságban zajló kiélezett küzdelemre való tekintettel nem szívesen állítanák félre Sainzot, aki az 52 pontjukból 48-at gyűjtött be.

A mindössze 4 pontos Danyiil Kvjattól – aki egyébként jövőre várhatóan velük marad –könnyebben megválnának, és a brit úgy tudja, Szepangban be is ültetik a helyére a 21 éves Gaslyt. A GP2 tavalyi bajnoka jelenleg a japán Super Formulában versenyez, ahol az összetett 2. helyén áll, és még a végső győzelemre is reális esélye van, hiszen csupán fél pont a hátránya a listavezető Isiura Hiroakival szemben.

Ezért az USA Nagydíjon biztosan nem vehet majd részt, mert az egybeesik az SF döntő fordulójával, az viszont lehetséges, hogy még Szuzukában is ő ül majd Kvjat Toro Rossójában. A helycsere hírét hivatalosan kora délután erősítették meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!